---Maverick--- Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 rabbitlkr, jedno pytanko gdzie kupiles to cacuszko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 To cacuszko kiedyś sprowadzał Mixmodel, ale to był jeden z ostatnich egzemplarzy sprowadzonych przez ten sklep. Teraz nie wiem czy jakaś firma sprowadza do Polski ten model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 to Cię kopnął zaszczyt masz jeden z ostatnich egzemplarzy znakomicie latającego edga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 wiesz, potem jeszcze wyszedł Edge 540T v2, jeszcze lepszy i na świecie go sprzedają a czego do nas nikt go nie przywozi to nie mam pojęcia:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 moze dlatego ze widzą takiego posta pierwsze zdjecia wiec sobie mysla po co mamy sprowadzac jak w polsce modele tak maja wygladać po naszych lotach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arekborzy Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 witam wszystkich na wstepie. mam takiego edge z mvvs 58 irs ze starym zaplonem z tlumikiem pits . wazy ponad 9 kg - ciezki sam model jest ok ale jako naped powinien byc da 50 - tak uwazam. to tak na szybko .- mzsle ze popiszemy sobie troche na temat ten i inne , o silniku w innym dziale. i odrazu prosba - kto powie mi jak przestawic klawiature na polskie znaki - bo mam niemieckie i bardzo to niewygodne jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edge3644 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Mam ich kilka. Jedynie zmienilem platy na stala grubosc. Przy kadlubie 16%, zas na koncowkach 25%. Moze kosztem szybkich snap rolls, ale za to sa predictable jak ksiadz na ambonie! Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 9 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 No i coż, poleciał... Było dużo stresu przy oblocie no ale jakoś się udało. Jak model lata? Napisze aby, że duży może więcej. REWELACJA! Zdecydowanie najlepiej latający model jaki miałem parę fotek: Teraz zostało ustawić sobie model pod rękę i zacząć coś tworzyć, a jest już czym bo w modelu drzemie olbrzymi potencjał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 :jupi: :jupi: :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frok Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Może jakiś filmik nakręcisz z lotów? Chętnie bym obejrzał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Gratulacje Napiszesz coś o wyposażeniu jakie zastosowałeś? Wybierasz sie z nim na piknik do Radawca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 9 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Silnik ZDZ 50ng z tłumikiem puszką, odbiornik Futaba 149dp, zasilanie odbiornika 6v sanyo cadnica 1700mAh, zapłon 4,8v też Sanyo 1700mAh. Serwa: lotki hs 5645, wysokość 2x hs 635, kierunek Futaba s5301, gaz jakiś cyfrowy JR nie pamiętam oznaczeń. Co do pikniku to sie jeszcze zobaczy, jest mała szansa, że będę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Gratuluje udanego oblotu a waga?? waga?? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 jeszcze nie znam, jak zważę to powiem;) EDIT: Edi zważony, waga mnie trochę zaskoczyła, ale było to miłe zaskoczenie;) ~7,9 kg bez paliwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 to dobra waga, ale bez szalu. Jakbys zrobil skrzydla kontrukcyjne, wyszlo by ok 7200g Moj klocuszek superstar wazy bez paliwa 8300g, ale siedzi w nim dodatkowo instalacja do dymu, i dodatkowy pakiet zasilania odbiornika, czyli w sumie z 350-400g wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Witam No waga taka sobie tyle że zachwyt Łukasza wynika z tego że po naprawie ( a kret był znaczny) model przybrał tylko ze 100 g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 No i co teraz? Już nie lata?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Witam, ja tak z ciekawosci zapytam: czy to prawda, ze do modeli >5 kg trzeba miec jakies zezwolenie czy tam licencje :| ,kiedys mi sie o uszy obilo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryykk Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 No i co teraz? Już nie lata?? Lata, lata ;p Wczoraj widziałem Edge w akcji na zywo, nawet stałem zaraz przed statecznikami gdy go odpalał ;p powiem ci że ładnie lata ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Witam, ja tak z ciekawosci zapytam: czy to prawda, ze do modeli >5 kg trzeba miec jakies zezwolenie czy tam licencje ,kiedys mi sie o uszy obilo... Zezwolenia jako takiego mieć nie trzeba, ale warto się ubezpieczyć. Ludzie tu na forum pisali, że są ubezpieczeni na wypadek uszkodzeń związanych z modelem do 5 kg. Na większe modele pewnie też można się ubezpieczyć (zapewne z większą składką ). Znaczy sie, że jak rozbijesz model - to nie pokryją Ci strat związanych ze stratą modelu, ale jak rozbijesz modelem komuś okno w aucie, to ubezpieczenie pokrywa naprawy tegoż przykładowego auta do pewnej kwoty. Ogólnie dobra rzecz mieć takie zabezpieczenie, zwłaszcza że 5 kg samolot potrafi nieźle narozrabiać. I coś żeby nie offtopić: Swoją drogą, wg mnie Edek 540T... a już napewno w takich wymiarach jest prawie najładniejszym modelem jaki widziałem (na fotach i filmach, bo na żywo to ja jeszcze mało widziałem ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.