Arkos Opublikowano 1 Lipca 2011 Opublikowano 1 Lipca 2011 Nie wiem czy to można zaliczyć do Jet`ów, ale chyba warto pokazać maszynkę, co ?? Medyk ostatnio tym latał u nas na lotnisku ... przepiękna maszyna !
vader Opublikowano 2 Lipca 2011 Opublikowano 2 Lipca 2011 Przecież posiada turbinę, więc to jet i miejsce jak najbardziej odpowiednie A swoją drogą ile jest śmigłowców w naszym kraju z tym napędem :?:
Wojtass_nt Opublikowano 2 Lipca 2011 Opublikowano 2 Lipca 2011 Nie fajnie brzmi. Widziałem ostatnio oryginał i nie brzmi jak odrzutowiec :roll:
Arkos Opublikowano 2 Lipca 2011 Autor Opublikowano 2 Lipca 2011 Oryginał może i nie, ale model tak, oglądnij film dokładnie ...
Boogie Opublikowano 2 Lipca 2011 Opublikowano 2 Lipca 2011 Kolega USUL ma cos takiego rowniez. Ale jako platforme do filmowania. Na Waldorfie jest opis.
Olecki75 Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 Nie fajnie brzmi. Widziałem ostatnio oryginał i nie brzmi jak odrzutowiec Pewnie to sprawa wirnika, model ma 2 łopaty oryginał 5. Nie ważne jak brzmi - model rewelka.
Arkos Opublikowano 3 Lipca 2011 Autor Opublikowano 3 Lipca 2011 Wydaje mi się, że koledze chodziło o dźwięk jaki wydaje sinik turbinowy. Faktycznie w samolocie te silniki inaczej pracują, można zwiększać obroty i to potęguje efekt silnika odrzutowego. W makiecie turbina pracuje na governorze wiec efektu takiego nie ma. Ale, ogólnie rzecz biorąc ta makieta robi cholerne wrażenie. Staliśmy z rozdziawionymi pyskami i patrzyliśmy się jak cielaki na malowane wrota ...
Rekomendowane odpowiedzi