pablos Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Padł mi trzeci kanał w w/w odbiorniku wszystkie inne działają. Kanałem tym były sterowane obroty silnika (gaz)w akrobacyjnym elektryku. Po ostatnim lataniu wszystko bylo OK a na drugi dzień jak chciałem znowu latać to kanał po prostu nie działał.Sprawdzałem czy któryś z pinów odbiornika nie ma przerwy na lutowaniu ale wszystko jest OK. Gdzie jeszcze może tkwić przyczyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Gdzie jeszcze może tkwić przyczyna? Jesli jest łączność od pinu do dekodera, to tylko dekoder jest uwalony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablos Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 no niestety nie wiele mi to mówi czy mógłbyś mi to wytłumaczyć bardziej łopatologicznie a przedewszystkim jak mogę to sprawdzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 jak mogę to sprawdzić śledź ścieżkę od pinu wgłąb, a dojdziesz do scalaka zwanego dekoderem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 A moze najpierw podepnij jakies serwo i sprawdz , czy na pewno nie dziala trzeci kanal. Znajac zycie,serwo bedzie dzialac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 W MPD chyba procesor siedzi zamiast zwykłego CMOS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablos Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 ooo i to było właśnie łopatologicznie a w kwestiach elektroniki ze mną tak trzeba :oops: .właśnie się przyglądnołem tej ścieżce i wygląda OK ale jesli byłby walniety scalak to nie oznacza to że nie powinien działac żaden kanał noi gdzie taki scalak kupić. jutro trochę poeksperymętuje podłączę serwo zobaczymy czy sie ruszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Jeżeli to procesorek padł to tylko serwis Rexa pomoże.To że padł jeden kanał nie oznacza że reszta też ma nie działać.Podepnij serwo do trzeciego kanału (pewnie już sprawdziłeś) i jeżeli nie działa to raczej tylko serwis.Procki są programowane przez daną firmę do konkretnych zastosowań i raczej nie kupisz go na wolnym rynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 W MPD chyba procesor siedzi zamiast zwykłego CMOS. fakt nie doczytałem ze to MPD :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablos Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 serwo na uszkodzonym kanale też nie działa zastanawiam się czy wogóle to naprawiać bo koszty mogą być nie wiele mniejsze od nowego przy okazji czy ktos ma namiary na serwis Rexa mogę zadzwonić i zapytać a jak nie to sprawdzę dokładnie czy reszta kanałów dziala bez zarzutu i będzie do jakiegoś szybola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Skontaktuj się z Michałem z mixmodel. Przeważnie jak on odsyła rexy do serwisu to oni je wymieniają na nowe bo im się nie opłaca naprawiać (pod warunkiem że jest na gwarancji). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablos Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 niestety nie jest już na gwarancji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.