Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów mam małe pytanie zaintersowałem sie modelarstwem i postanowiłem zrozpocząc swoją przygode z tym hobby.Podoba mi sie to ze modelarze poprzez swoje hobby sa bardzo dokładni.Na początek chciałbym kupic sobie model rc spalinowy coś takiego

http://www.modelmotor.pl/phoenix-model-sonic-high-wing-133cm.html

trenerek fajny z wyglądu tylko nie wiem czy silnik który mam ,bo zakupiłem go jako pierwszą rzecz tzn:

http://www.modelarnia.pl/sklep/index.php?p2056,silnik-asp-s15-a-tlumik-asp

z niebieską głowica uciągnie tego trenerka ,potrzebuje wolnego modelu ,bo chce zapoznac sie z mechaniką i techniką modelarstwa ,może pózniej uda mi sie coś zrobić samemu.Proszę o rade jakiego trenerka wybrac i aparaturę:)) :D

Opublikowano

Z takim silnikiem to postarał bym sie o model Kastor z projektu jednego z forumowiczów. Jezeli dysponujesz asfaltowym lądowiskiem to juz w ogole bedzie bajka. Model opisany w tym dziale.

Opublikowano

Więc tak na poczatek nie polecam spaliny,skoro silinik spalinowy masz to wstrzymaj sie z nim troche

aparatura jak najbardziej ok

samolot to trenerek wiec sie nada.

Opublikowano

Dziekuje za rade ,myśle ze zostane jednak przy spalinowych ,widziałem jeszcze forumowicza który wycina na ploterze model Michasia Max mała waga i pisał ze silnik 2,5 cmm jest ok do tego modelu co sądzicie? może ten model kupić? :D

Z takim silnikiem to postarał bym sie o model Kastor z projektu jednego z forumowiczów. Jezeli dysponujesz asfaltowym lądowiskiem to juz w ogole bedzie bajka. Model opisany w tym dziale.

Marcin dzięki za rade co myślisz o Michasiu Max od modelarza forumowicza?Wysłałem mu maila:) dzieki za szybką reakcje:)))

Opublikowano

no to pytanie techniczne

silnik to nie wszystko ,

potrzeba oczywiście paliwa, grzałke do świec, rozrusznik , papke paliwa.

co do modelu na 2,5 cm mam fajne plany modelu pod ten silnik roz. ok 80cm

Opublikowano

Silnik już zaczynam docierac wypalił 0,5 l paliwa :) palec mnie boli i ręka heh mam jeszcze grzałke zbiornik paliwa ,czekam na skrzynke startową ma mi przyjśc powoli kompletuje wszystko :) własnie szukam modelu:) prostego trenerka :)

Opublikowano

Słaby kupiłeś ten silnik będzie ciężko

Może zbuduj wicherka ? (jak chcesz dam ci za darmo pocztą plany 1:1) Nauczysz sie konstrukcji i innych czynności modelarskich.

Opublikowano

no to dobrze że zaczynasz od sprzętu ;) bo jak sam widzisz palenie na palec to lipa a tym bardziej na lotnisku gdzie zamin wystartujesz silnik potrafi zgasnąc kilka razy ;)

do tego silnika to szukaj modelu trenerka rozpiętości ok. 1-1,2m

http://www.topmodelcz.cz/index.php?&desktop_back=eshop&action_back=&id_back=&desktop=eshop&action=zbozi_detail&id=2356

Dzieki, fajny modelik tylko do czech musze pojechac ,ostatnio byłem za dużo rumu przywiozłem :) ile taki w przeliczeniu kosztuje sprzęt?

Słaby kupiłeś ten silnik będzie ciężko

Może zbuduj wicherka ? (jak chcesz dam ci za darmo pocztą plany 1:1) Nauczysz sie konstrukcji i innych czynności modelarskich.

Bardzo chętnie wezme dziekuje za pomoc i rade mój adres to piotrek.lotocki@gmail.com

no to dobrze że zaczynasz od sprzętu ;) bo jak sam widzisz palenie na palec to lipa a tym bardziej na lotnisku gdzie zamin wystartujesz silnik potrafi zgasnąc kilka razy ;)

do tego silnika to szukaj modelu trenerka rozpiętości ok. 1-1,2m

http://www.topmodelcz.cz/index.php?&desktop_back=eshop&action_back=&id_back=&desktop=eshop&action=zbozi_detail&id=2356

myśle ze ten bedzie odpowiedni dla mnie:) thanks for your help...

Jak już coś wybiore wrzuce fotki dziękuje i pozdrawiam wszystkich pozytywnych ludzi :) ))

Opublikowano

Witam.

Co do Kastora 120 , to jest to wymarzony model właśnie pod silnik 2,5ccm.

Między innymi z ta myślą , żeby model był pod napęd elektryczny i spalinowy , zrobiłem bardzo mocną, zwartą i sztywną konstrukcję.

Już kończę składanie zestawu wersji finalnej i niebawem zamieszczę zdjęcia i relację z montażu modelu.

• 3 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.