JarekF Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Witajcie. Chciałbym zapytać szanowne grono, czy orientujecie się może jaki profil płata jest w planach Jaka 12 M w MODELARZU 1/2005. W opisie niestety nic nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Nie wiem jaki jest w Modelarzu, ale oryginał miał bodajże Clark YH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Wojtek, masz rację. Chyba to było to. Wydrukowałem ten profil i wydaje mi się, że pasuje. Przymierzam się do poważnego projektu, ale na razie nic nie zdradzam. Wkrótce się dowiecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Nie wiem jaki jest w Modelarzu, ale oryginał miał bodajże Clark YH. Raczej Y jeśli już. YH to clark Y przerobiony na samostateczny przez "podgięcie" spływu. Widziałem na żywo Jaka 12 nie raz, i wydaje mi się że podgiętego spływu nie miał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Publikacja: B. Kempski, Samolot wielozadaniowy Jak-12: "Obrys skrzydeł półtrapezowy o profilu Clark YH grubości 11%." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Wychodzi na to że masz rację Wiem że potem w wersji A zmienili profil (takie info znalazlem w internecie) a oglądałem właśnie A (czyli tą ze zbieżnymi końcówkami i statecznikiem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi