attyla Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Abt rozwiązac problem malowania depronu kupiłem kompresor MA1000 i areograf , według opinii na forach modelarskich to całkiem przyzwoity sprzęt, niestety nie moge poradzic sobie z regulacja kompresora kiedy zwiekszę maksymalnie cisnienie kompresor po właczeniu przez moment pracuje kiedy skończy naciskam spust aerografu następuje dośc silne psikniecie wodą i włacza sie kompresor ale strumień rozpylanej farby jest mizerny dużo mniejszy niż w pierwszym momencie , jesli zaczekam chwilę az kompresor skończy pracować cały cykl powtarza sie. Druga sprawa to stopien rozwodnienia farby wziołem białego dekorala akrylowego i dopiero po rozrobieniu 1:1 z woda areograf miał siłę trysnąc farbą która w tym momencie bardziej przypominała lekko zabarwioną wode niz farbę.Sprawdziłem szczelność instalacji i nie zauwazyłem żadnych ubytków powietrza po drodze. Czy ten typ aerografu tak po prostu działa a raczej niedziała czy tez trafiłem na wadliwy egzemplarz? .[/code] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deem Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zbyt mała wydajność kompresora w stosunku do zapotrzebowania na powietrze przez aerograf. Dołożenie zbiornika o pojemności kilku litrów (na przykład starej gaśnicy lub naczynia przeponowego do instalacji co) załatwi problem. Oczywiście nie całkowicie, ale pozwoli w miarę komfortowo malować. Nie napisałeś co to za aerograf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Problem rozwiązany zakupiłem naczynie wyrównawcze do instalacji co + przejściówki do podłączenia węża od kompresora , po napełnieniu zbiornika co prawda kompresor jest gorący gdyż trwa to około 15 minut ale za to strumień powietrza jest stabilny i mozna bez problemu malować . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.