Krzako Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Witam. Niedługo mam zamiar skończyć budowę toto4 i nie wiem jak załawić sprawę wyjmowania akumulatora. W poprzednich modelach góra kadłuba była przyklejana na rzepy, no ale one lubią się odklejać i nie wygląda to zbyt ładnie i jakby tego było mało te rzepy powiększają strasznie kadłub... o jakies 3mm . Znacie jakieś inne sposoby na zrobienie dojścia do akumulatora ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrp Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Na magnesy neodymowe i kołeczkami wchodzącymi w otwory, stabilizującymi położenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzako Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 A gdzie można takowe magnesy nabyć ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 allegro.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzako Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Podziękować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzako Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Dzisiaj kupiłem te magnesy, tyle że nie na allegro a w normalnym sklepie, bo ten sklep to w Poznaniu jest . Mam jeszcze 2 pytanka odnośnie tych magnesów: 1) Czym przykleić taki magnes ?? 2) Czy ten magnes nie zaszkodzi odbiornikowi bądź regulatorowi ? Ponoć nie można trzymać ich blisko elektronicznych przedmiotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Magnes zlapiesz na CA. NIe powinien zakłocić ale jak mozesz dać go dalej od elektroniki to co Ci szkodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzako Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Niestety, ale magnes będzie w odległości ok 3-4cm od odbiornika. No cóż pożyjemy zobaczymy, pozostaje mi jedynie mieć nadzieję, że nic się nie stanie. A co do kleju, to sprubuję ca. Dzięki wszystkim za zainteresowanie tematem i wskazówki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 ja miałem magnesy ok 5cm od odbiornika i nic sie nie dzało. Jezeli na CA nie chwyci (ale watpie :wink: ) to mozesz uzyc zywicy 5min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Mogę podpowiedzieć, że najłatwiej trafić ułożenie par magnesików w następujący sposób (ja używam tylko żywicy 5 min). Trzeba poprzyklejać najpierw wszystkie magnesy do odejmowanej części modelu (klapki), później położyć na każdy magnes kawałeczek folii i "przymagnesować" magnesiki które bedą klejone do modelu. Następnie smarujemy/wypełniamy klejem przygotowane wcześniej otwory w kadłubie i przyciskamy klapkę razem z magnesami. Takim sposobem magnesy są trafione, a klapka leży doskonale Co do wpływu magnesów na odbiornik to osobiście tego nie zauważyłem, najbliżej magnesów mam odbiorniki umieszczone w kabinkach modeli GWSa - a kabinki mocowane są magnesami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzako Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Te magnesy są tak silne, że wystarczy dać tylko po jednym . Ja swoją klapkę zrobie tak: z jednej strony mały zawiasik, a z drugiej magnes i wyjdą takie jakby drzwiczki . Te magnesy są naprawde silne i działają na sprzęt elektroniczny ! Gdy położyłem magnesy koło monitora to na monitor zaczął zmieniać kolory . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zawias możesz spokojnie zrobić z kawałku jakiegoś materiału przyklejonego na CA ... na pewno nic mu się nie stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz17bl Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 sorki ze sie wtracam do tematu :oops: ale ciekawi mnie czy jak w modelu bym miał regulator zamocowany tak ze byłby zaraz koło odbiornika czy niebłyo by zakłuceń z tym zwiazanyh? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Generalnie, odbiornik nie powinien być blisko silnika i regulatora. Może to powodować zakłócenia. Ale niestety nie zawsze da się wzorcowo rozmieścić wyposażenie w modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.