misiekkk Opublikowano 16 Lipca 2011 Opublikowano 16 Lipca 2011 Witam serdecznie, FPV coraz bardziej mnie wciąga i zaczynam rozglądać się za systemem LRS. Rozglądanie moje przyspieszyło po stracie Bety, która prawdopodobnie po utracie sygnału powędrowała w świat ( FailSafe prawdopodobnie nie zadziałał ) Wybrałem LRS Thomasa, tylko mam pytanie co do radia - zależy mi na używaniu 10-11 kanałów z LRS'a + RSSI - jakie radio będzie pracowało w ten sposób bez problemów ? Potrzebuję 2 dodatkowych kanałów do gogli ( gogle foxtechcom.fpv ), więc 8 kanałów to za mało. Czytałem, że Futuby pracują tylko z 8 kanałami, do większej ilości potrzebują znacznych przeróbek. Jeżeli ktoś używa takiego systemu i jest z niego zadowolony - proszę o informację. P.S. Skuteczny zasięg Walkery 2801 Pro to 1500 - dalej to już jest problem ( w szczególności koło linii SN ) FailSafe Walkera przy trybie z ustawionym na stałe ID code czasami nie działa !!! :evil:
madrian Opublikowano 16 Lipca 2011 Opublikowano 16 Lipca 2011 Może ogranicz ilość kanałów sterowania modelu. 6 + 2 i starczy. Silnik, Wysokość, Kierunek, dwa razy lotki, klapy (lub klapolotki i jeszcze jeden kanał masz wolny). Jeżeli planujesz dalekie loty, model powinien być, na chłopski rozum jak najprostszy - mniej potencjalnych źródeł awarii, prostsze naprawy, mniejsze straty w razie utraty modelu. Chętnie ci pokibicuję, bo sam jestem ciekaw, czym zastąpić spracowane MX-16s Nie myślałem, że to powiem, ale wydaje mi się pomału zbyt małe na moje potrzeby. Też stawiam pierwsze kroki w FPV, ale moja Beta ciągle jeszcze lata posłusznie. :devil: Jednak chęć na wysokie loty i w nieco większym zakresie, podpowiada, że trzeba będzie coś solidniejszego kupić.
misiekkk Opublikowano 17 Lipca 2011 Autor Opublikowano 17 Lipca 2011 Ograniczyć kanały będzie ciężko: - silnik - kierunek - wysokość - lotki różnicowe (x2) - klapy co nam daje 6 kanałów Do tego dochodzą 2 kanały do Pan/Tilta Do tego dochodzą 2 kanały do sterowania OSD/Autopilota Co daje nam w sumie 10 kanałów. 1 kanał dla przyzwoitości by się przydał ( światła lądowania, spust migawki - coś na pewno przyjdzie do głowy ) Pozdrawiam i nadal szukam.
Rekomendowane odpowiedzi