misiekkk Opublikowano 16 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Witam serdecznie, FPV coraz bardziej mnie wciąga i zaczynam rozglądać się za systemem LRS. Rozglądanie moje przyspieszyło po stracie Bety, która prawdopodobnie po utracie sygnału powędrowała w świat ( FailSafe prawdopodobnie nie zadziałał ) Wybrałem LRS Thomasa, tylko mam pytanie co do radia - zależy mi na używaniu 10-11 kanałów z LRS'a + RSSI - jakie radio będzie pracowało w ten sposób bez problemów ? Potrzebuję 2 dodatkowych kanałów do gogli ( gogle foxtechcom.fpv ), więc 8 kanałów to za mało. Czytałem, że Futuby pracują tylko z 8 kanałami, do większej ilości potrzebują znacznych przeróbek. Jeżeli ktoś używa takiego systemu i jest z niego zadowolony - proszę o informację. P.S. Skuteczny zasięg Walkery 2801 Pro to 1500 - dalej to już jest problem ( w szczególności koło linii SN ) FailSafe Walkera przy trybie z ustawionym na stałe ID code czasami nie działa !!! :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 16 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Może ogranicz ilość kanałów sterowania modelu. 6 + 2 i starczy. Silnik, Wysokość, Kierunek, dwa razy lotki, klapy (lub klapolotki i jeszcze jeden kanał masz wolny). Jeżeli planujesz dalekie loty, model powinien być, na chłopski rozum jak najprostszy - mniej potencjalnych źródeł awarii, prostsze naprawy, mniejsze straty w razie utraty modelu. Chętnie ci pokibicuję, bo sam jestem ciekaw, czym zastąpić spracowane MX-16s Nie myślałem, że to powiem, ale wydaje mi się pomału zbyt małe na moje potrzeby. Też stawiam pierwsze kroki w FPV, ale moja Beta ciągle jeszcze lata posłusznie. :devil: Jednak chęć na wysokie loty i w nieco większym zakresie, podpowiada, że trzeba będzie coś solidniejszego kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiekkk Opublikowano 17 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Ograniczyć kanały będzie ciężko: - silnik - kierunek - wysokość - lotki różnicowe (x2) - klapy co nam daje 6 kanałów Do tego dochodzą 2 kanały do Pan/Tilta Do tego dochodzą 2 kanały do sterowania OSD/Autopilota Co daje nam w sumie 10 kanałów. 1 kanał dla przyzwoitości by się przydał ( światła lądowania, spust migawki - coś na pewno przyjdzie do głowy ) Pozdrawiam i nadal szukam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi