Wojtass_nt Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Zawsze marzyła mi się taka mała makietka Żelaznego aby cieszyła oko stojąc za szybą. No i jest Kupiłem sobie Wycinankę firmy GPM + laserowo wycięte wręgi- łącznie 55zł płacone paypalem. Postępy mają się tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fam0wned5 Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Mam takiego , plus wycinanka makiety lotniska ,kupiłem we Wschowiena zawodach \ ps. bardzo ladnie, mój tata sklada kartonówki ma bismarka 2m Poprawione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Zdjęcia się nie wyświetlają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Mam takiego plus wycinanka makiety lotniska kupiłem w wschowej i laserowe ps. bardzo ladnie mój tata sklada kartonówki ma bismarka 2m Czy może ktoś to przetłumaczyć na jakiś współczesny język :crazy: :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 buwi777, Ja to rozumiem tak: Mam takiego zlina i makietę lotniska. Bardzo ładne. Jego ojciec składa z kartonówek. Ma bismarka 2m. Jeśli źle przetłumaczyłem to przepraszam :oops: Wojtass_nt, Wypasik. Niezła robota Tylko czekać na efekt końcowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 buwi777, Ja to rozumiem tak: Mam takiego zlina i makietę lotniska. Bardzo ładne. Jego ojciec składa z kartonówek. Ma bismarka 2m. Jeśli źle przetłumaczyłem to przepraszam :oops: Wojtass_nt, Wypasik. Niezła robota Tylko czekać na efekt końcowy Ale tam było coś o laserach :devil: :crazy: - bo wschowa to chyba jakieś miejsce bo Wschowa to miasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 buwi777, Laserowo nie tłumaczyłem bo nie wiem do czego do przyczepić :devil: No tak miasto takie jest ale to pewnie tylko fam0wned5 wie :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fam0wned5 Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Jestem zmęczony wybaczcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 zajj... fajnie wygląda Szkoda że nie zeskanowałeś wycinanki można by było zrobić plany pod depronowego zlinka :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 22 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Wycinanka jest w sprzedaży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 23 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 23 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Skrzydła już są. Jeszcze lotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wspinacz1 Opublikowano 23 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 No proszę świetnie wygląda, tylko pozazdrościć :twisted: Ale jak dobrze, że już sobie go zamówiłem :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 24 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Tak nie śmiało spytam gdzie można kupić ?? :mrgreen: :mrgreen: Ogólnie "żelaznych" widzę nad blokiem 2-3 razy tygodniowo ale lepiej mieć w domu :rotfl: Już znalazłem. Cofam pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 24 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Kolejny deszczowy dzień za mną. Męczyłem się z maską silnika. W wycinance zdecydowanie za mało jest rysunków poglądowych. Dzięki temu pomyliłem się i zacząłem przyklejać poszycie maski na styk do kadłuba a po fakcie okazało się, że ma być na zakładkę... Musiałem odkleić kilka elementów co całe szczęście się udało i przykleić na nowo. Kołpak ma rzeczywiście dziwny kształt, ale przeboleję to bo model robi na mnie duże wrażenie. Z dużych elementów już nic nie zostało. Pozostaje zabrać się za drobnicę typu cięgna sterów, detale kabiny pilota, rury wydechowe i podwozie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi1973 Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Bardzo ładnie Ci to wychodzi.. Masz dryg do kartonu.. Jest jeszcze Zlin 526AFS firmy "Qest" także Żelaznych Ładnie by wyglądał kolo "pięćdziesiątki".. Nie życzę nam kolejnych deszczowych dni, ale jak już by się tak stało, to.. http://modelarstwo.mojehobby.pl/quest-035-zlin-526-afs-p-15-1706361.html Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 25 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 No i po bólu Polakierowałem 3 warstwami motipa aby nadać połysk. No i kurz nie będzie się czepiał. Ramki owiewki przykleiłem na Uhu Por bez najmniejszych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 No i kurz nie będzie się czepiał. Kurz będzie zachwycony, nie wiem do czego mógł by się doczepić hmm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 26 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Poszedłem do dziadka aby wygrzebać z jego piwnicy podstawkę i stalowy niklowany pręt. Podstawkę pomalowałem na biało aby było elegancko. Po wyschnięciu umocowałem pręt i model: To by było na tyle. Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi