olo115 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Witam mam pytanie. Niedawno kupiłem model Yaka 12A rozpiętość 210 waga do lotu ok 4 kg i właśnie zastanawiam się czy raduga 10ccm by go pociągła bo z mojego doświadczenia to ten silnik jest bardzo mocny. http://imageshack.us][/url] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 raduga buahahha ... bez komentarza :D:D nie lepiej super tigra tak jak zawsze? :> albo O.S Max 91FX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Raduga to Klasyka pociagnie go pionowo hehe nie jest to moze za pewny silnik ale na max obrotach ma moc ze hoho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo115 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 miałem raduge 10 ccm i ciągła model który ważył 7kg (model wojskowy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Moim zdaniem poleciec poleci, ale rozbieg dluuuugi i po rownym terenie zeby podwozie nie hamowalo. 15 ccm 2 suwik lepszy bylby tu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 olek chce tym modelem jeszcze szybowca ciagnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 23ccm Tiger i rakieta wystartuje jak Wilga 2000 z Zaru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 23cm, ale nie 10cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo115 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 no to na pewno Pawle, ale miałem 2 radugi i mocą to nie dorównywały np Super tigre 10 ccm albo OS max Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 nie dorownaly O.S Max?? co ty pleciesz :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Co do mocy Radugi to potwierdzam kreci ogromnymi smigłami jak na swoja pojemnosc fakt ze gasnie w powietrzu czasami pzrerywa itp ale na pełnym gazie Rosyjski cud techniki jest mocny jak czołg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo115 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 zresztą zobaczymy jak poleci na tej Radudze jak będzie kicha to kupie np Super Tigra 15 ccm a tu i tak chodzi o moc a nie o zawodność to nie jest akrobat tu musi być wielka moc. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 http://pfmrc.pl/viewtopic.php?t=380&highlight=raduga Proszę. olek, jak ja cie znam to bedziesz tym wymiatywał jak extrą ;] a nie klasycznie jak Yakiem, miałes junaka to wiem jak nim szalales jak by to byla extra, a to są modele do rekreacyjnego latania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Poczekajmy na wypowiedzi innych . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 nie ma juz potrzeby jak już "niby" pomogłeś olkowi ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 sebarcrnapisał: aduga buahahha ... bez komentarza :D:D http://pfmrc.pl/viewtopic.php?t=380&highlight=raduga sebarc, a dużo tych Radug przerobiłeś? Bo odnoszę wrażenie, że krytykujesz "bo ruskie" nie rozróżniając 7 ccm od 10 ccm. W/g moich doświadczeń Raduga 7M zapalała z palca, moc niezła, ale była źle wyważona i tak trzęsła, że potrafiła w locie zgubić nie tylko tłumik ale i gaźnik :shock: Przerabiali je wstawiając zespół tłok/ cylinder od MVVS 6,5. A Raduga 10 ccm to całkiem niezły motor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 widziałem jak ten silnik działa, szkoda słow, to juz MVVS lepiej chodzi widziałem i takie i takie, na youtube tego pełno, są wyjatki 1 na 100 która jakos tam chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo115 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgadzam sie Raduga 10 ccm to wspaniały silnik i jest bardzo mocny miałem dwa takie motorki i wiem że np Super Tigre 15 ccm nie dorówna mu mocy a ty Seba nie wiesz jak ten silnik chodzi bo go wżyciu nie miałeś i tak jak mówi Karol krytykujesz bo ruskie zobaczysz jak te "ruskie" chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 ....o rany! A co znów masz do MVVS'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo115 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Sebastian ??!! każdy silnik chodzi dobrze tylko trzeba go umieć wyregulować !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.