Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj przyszła do mnie paczka z MX2 z HobbyKinga.

Dane Modelu:

Rozpiętość: 1400mm

Długość: 1290mm

Waga: 1900g

Powierzchnia: 50g/dm2

Motor: 42-48 Brushless Outrunner

ESC: 70A w/BEC

Serwa: 2 x 9g, 2 x 17g

Li-Po: Turnigy NaNo 2200mAh 35C 4S

Znajdowało się w niej :

Dołączona grafika'

Po godzinie wyglądał tak:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

W przyszłym tygodniu planuję oblot ;)

Opublikowano

tak jak buwi777 napisał 125$ .

Jakość wykonania dość dobra, gładka powierzchnia, estetyczne wykonanie.

Wyposażenie na pierwszy rzut oka wydaje się dobre, okaże się po lotach :roll:

Opublikowano

Wziąłeś ten brzydki kolor :mrgreen:

Ja będę miał zielony bo się w nim zakochałem jak zobaczyłem u kolegi.

Lata to świetnie, jest dosyć duże i ciężkie przez co w powietrzu sprawia wrażenie znacznie większego. Niestety moja ptaszyna dojdzie do mnie za około 2 tygodnie :(

Opublikowano

Wziąłeś ten brzydki kolor :mrgreen:

Ja będę miał zielony bo się w nim zakochałem jak zobaczyłem u kolegi.

Lata to świetnie, jest dosyć duże i ciężkie przez co w powietrzu sprawia wrażenie znacznie większego. Niestety moja ptaszyna dojdzie do mnie za około 2 tygodnie :(

zależy dla Kogo :twisted: .

Opublikowano

witam!!!

też przymierzałem się do kupna tego zestawu...

jednak trafił mi się od kolegi już złożony i z wyposażeniem YAK-55 HAIKONG za dobre pieniądze.

Opublikowano

Nie napisałeś nic jak lata, na ile starcza Ci batka 2200, itp.

Lata bardzo dobrze, nie obi się wiatru, akrobacje kręci jak trzeba. 2200mAh starcza na 15min lotu [na pełnym gazie, zawisy itd] .

Opublikowano

Waga do lotu jak na piankę w tych gabarytach też duża wyszła.

Dla porównania mój Blizzard z silnikiem Ray 3542, pakietem 3S 2200mAh, regulatorem turnigy Plush 60A i odbiornikiem sanwa RX 841 FS 2,4GHz do lotu ma 1100g

ICON A5, którego miałem z silnikiem Turnigy 3530 1400kV, pakietem 3S 2650mAh i regulatorem Turnigy Plush 60A z sześcioma serwami i odbiornikiem sanwa RX 841 FS 2,4GHz zamykał się w 1000g.

EGP do lotu też waży chyba coś ok. 1000g. więc skąd tutaj prawie 2kg.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Oblatałem dzisiaj swojego wariata. Bardzo wali się w korek. Nie jest to model dla osób, które w przypadku zwalania się modelu na skrzydło nie umieją szybko zareagować gazem.

Latałem sobie akrobację przez 8 minut z drobnymi. Później brakło prądu :D Pakiet Turnigy nano tech 4s 3300 25-50C. Był gorący!!!!!! Zalecam coś o większej wydajności.

A tak po za tym model jest prze fajny tylko wymaga bardzo długiego i płaskiego podejścia jeśli nie ma wiatru. Ja do lądowania podchodziłem 4 razy :mrgreen:

Więcej będę mógł powiedzieć po dłuższej eksploatacji a póki co lecę za Atlantyk na wakacje :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.