qczma Opublikowano 27 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Witam wszystkich. Dzisiaj mój pierwszy raz zalogowany pierwszy raz Forum czytam już od prawie dwóch miesięcy, przygotowywałem do lotu mój nowy nabytek: Cessna 480 Pelikan ARF + Turnigy 9x. Dzięki przeczytanym postom model i aparatura są już gotowe do startu. Do tej pory latałem trochę modelem Lama V3, więc krety, naprawy, klejenia, przeróbki nie są mi obce. Z częścią z Was pewnie spotkam się na lotnisku lub już nieświadomie spotkałem się na pikniku modelarskim na Górze Żar w tym miesiącu. Z tego co wyczytałem najbliżej mam na Muchowiec lub do Chorzowa (mieszkam w Mysłowicach, pracuję w Katowicach). Jeśli znalazłby się chętny do pomocy doświadczony kolega z okolicy, który pomoże mi w wytrymowaniu modelu w powietrzu np. w najbliższy weekend (oczywiście jeśli pogoda dopisze), to będę bardzo wdzięczny. Jeżeli wchodzi w grę jakaś inna lokalizacja niż Muchowiec/Węzłowiec to dajcie znać. Zestaw wygląda następująco: - Cessna 480 Pelikan ARF z serwami, silnikiem i reglem z zestawu + pakiety li-po 11,1V 1500mAh, - aparatura Turnigy 9x mode 2 + li-po. Model ma wycentrowane serwa, ustawioną długość popychaczy, aparatura ma poprawnie ustawione rewersy i dual rate do pierwszych lotów. Oczywiście za sobą loty na Aerofly Pro deluxe. Jeszcze raz witam i wracam do symulatora. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 No to hej Tomek.Do zbaczenia w takim razie na lotnisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Witamy Cię Tomku i razem z Janem zapraszamy do Chorzowa na węzłowiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi