Malker Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zębatkach - 9 liter Trybach - 7 liter :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Malker nie przesadzasz czasem? Przyznam się że nie raz na koła zebate mówiłem zębatki :oops: Wracając do wicherka to jedzie już do mnie corona 929MG 2.2kg. Dalej pozostaje problem zubożania się mieszanki z czasem obniżania się poziomu paliwa w baku. Ma ktoś jakiś pomysł?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruno Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Kiedyś chyba też zbuduję sobie wicherka . Tylko nie wiem czy dobrze zrozumiałem z tymi kątami. Czy zmieniłeś je tak jak ja zaznaczyłem markerem? Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kr3cik Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 zębatkach.Trybach/kołach zębatych. U mnie w szkole za powiedzenie na koło zębate tryb można było po głowie dostać... Przepraszam za OT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Profil skrzydla zmieniłem na clark-y, zmieniłem też cięciwę z 15 na 16cm i kąty ustawiłem tak że dolna płaska krawędz skrzydła jest równoległa do statecznika poziomego.... Wyszedł naprawdę zwinny i szybki model. Jak na razie wicherek jest moim najlepiej latającym modelem Może uda się nakręcić filmik to wrzucę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Profil skrzydla zmieniłem na clark-y [...] dolna płaska krawędz skrzydła jest równoległa do statecznika poziomego Czyli jednak kąt natarcia nie jest zero :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 10 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Hej Na zakończenie sezonu nakręciłem filmik, a właściwie to sezon nigdy sie nie kończy :rotfl: . Zapraszam do oglądania . Wicherek wylatał jakieś 5 litrów paliwa i jako spalinowy deproniak sprawdził sie super. 30 letni mvvs daje radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Jestem pod wrażeniem remontu silnika. Teraz nawet doświadczeni modelarze nie odpalają z palucha, a tu proszę. Aż miło popatrzeć jak pracuje silnik, który dla wielu byłby kupą złomu! Wicherek też śmiga jak się patrzy, zmiany w projekcie okazały się trafione. Gratuluję, świetna robota! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 29 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 witam Do wicherka trafił os 15LA i na początku nie było zbyt wesoło, bo totalnie zapomniałem o SC Skutek był taki że po dodaniu gazu model robił 3 beczki w sekundę i bardzo ciężko było go kontrolować :rotfl: . Zmniejszyłem kąt natarcia podkładając kliny pod spływ(teraz kąta zaklinowania jest prawie równy zero), zwiększyłem skłon i dołożyłem 20 gramów ołowiu na ogon i dodatkowo wzmocniłem cały ogon listewkami sosnowymi bo jednak mocy teraz jest trochę wiecej a i tak brakowało wagi na ogonie:). Po tych wszystkich regulacjach da się w końcu kontrolować model a właściwie lata jak po sznurku i z jeszcze wiekszą prędkościa pionowo w górę jak poprzednio poziomo .Waży tylko 780gramów z paliwem :rotfl: Fotki po wylataniu 6 litrów paliwa i jak widać specjalnych oznak zużycia nie widać. :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 ...po dodaniu gazu model robił 3 beczki... Jesteś pewny, że to były beczki, a nie pętle? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 29 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 No mogły to być pętle, ale dokładnie nie pamiętam :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristoff Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Nie no model wygląda pięknie. A gdyby tam był kołpaczek aluminiowy na przodzie to dopiero była by ślicznotka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Aluminiowe kołpaczki wibrują. Capri, a kiedy mu włożysz czterosuwika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 30 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Kwazio - no coś trzeba bedzie pomyśleć :rotfl: Jeśli chodzi o kołpak to dla mnie wicherek ładniejszy jest bez niego:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Najmniejsze są teraz chyba .30 (5ccm), mam takiego SAITO w exTRIMie. Ależ frajda... :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi