mazur Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Witam. Czym się różni ładowanie "charge" od "balance". Obserwowałem ładowanie w trybie charge i ładowarka ładowała tak jak z balanserem - wszystkie cele równo ładowane. Nawet jak podpięłem uszkodzony pakiet to ładowarka w trybie charge próbowała doładować tylko uszkodzoną celę. Jak jest różnica między ładowaniami?
Cimek Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Różnica jaką widzisz jest niewielka, ale zawsze jest, ponieważ w trybie balansowania, jednak jest bardziej skuteczniejszy "balansing"
mazur Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Różnica jaką widzisz jest niewielka, ale zawsze jest, ponieważ w trybie balansowania, jednak jest bardziej skuteczniejszy "balansing"Co daje funkcja STORAGE? Wiem, że szybko ładuje ale kosztem czego? Czy tam jest balansowanie?
robraf Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 storage laduje / rozladowuje do 3,85 na cele... ( u mnie zawsze 3,83v) do przechowywania li-poli
mazur Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2011 storage laduje / rozladowuje do 3,85 na cele... ( u mnie zawsze 3,83v) do przechowywania li-poliPrzepraszam miało być FAST wiem, że jest to szybkie ładowanie ale czym się różni od zwykłego ładowania. Pewnie jakieś procedury pominięte ale jakie.
d.a.r.o. Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Ładowanie FAST kończy się z chwilą osiągnięcia przez którąkolwiek celę napięcia 4,2V.
LeszekJ Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Ładowanie FAST kończy się z chwilą osiągnięcia przez którąkolwiek celę napięcia 4,2V. "Prawie". Warunkiem zakończenia jest spadek prądu do 1/5 nastawionej wartości w fazie CV (stałego napięcia). Samo osiągnięcie 4,2 V na ogniwo nie wystarczy.
borek Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 witam mam pytanko. jakiej kolejnosci powinny isć kable do balansera. bo chyba mialem rpzestawiane na ladowarke bec6 a teraz mam accuell6. a uklad kabli jest nastepujacy: gdy wezme wtyczke do pakietu 3s z wypustkami do góry (trzymając kable w moją stronę) to od lewej mam czarny zółty niebieski czerwony. wydaje mi sie ze powinno byc na odwrót dobrze myslę?
d.a.r.o. Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Tak, kable powinny iść odwrotnie niż Ty masz (czerwony, niebieski, żółty, czarny)
borek Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 dziekuje. w sumie ciekawe jaki byl by efekt jak bym tak podllaczyl jak mam
Rekomendowane odpowiedzi