mazur Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Witam. Czym się różni ładowanie "charge" od "balance". Obserwowałem ładowanie w trybie charge i ładowarka ładowała tak jak z balanserem - wszystkie cele równo ładowane. Nawet jak podpięłem uszkodzony pakiet to ładowarka w trybie charge próbowała doładować tylko uszkodzoną celę. Jak jest różnica między ładowaniami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Różnica jaką widzisz jest niewielka, ale zawsze jest, ponieważ w trybie balansowania, jednak jest bardziej skuteczniejszy "balansing" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Różnica jaką widzisz jest niewielka, ale zawsze jest, ponieważ w trybie balansowania, jednak jest bardziej skuteczniejszy "balansing"Co daje funkcja STORAGE? Wiem, że szybko ładuje ale kosztem czego? Czy tam jest balansowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 storage laduje / rozladowuje do 3,85 na cele... ( u mnie zawsze 3,83v) do przechowywania li-poli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 storage laduje / rozladowuje do 3,85 na cele... ( u mnie zawsze 3,83v) do przechowywania li-poliPrzepraszam miało być FAST wiem, że jest to szybkie ładowanie ale czym się różni od zwykłego ładowania. Pewnie jakieś procedury pominięte ale jakie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Ładowanie FAST kończy się z chwilą osiągnięcia przez którąkolwiek celę napięcia 4,2V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekJ Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Ładowanie FAST kończy się z chwilą osiągnięcia przez którąkolwiek celę napięcia 4,2V. "Prawie". Warunkiem zakończenia jest spadek prądu do 1/5 nastawionej wartości w fazie CV (stałego napięcia). Samo osiągnięcie 4,2 V na ogniwo nie wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borek Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 witam mam pytanko. jakiej kolejnosci powinny isć kable do balansera. bo chyba mialem rpzestawiane na ladowarke bec6 a teraz mam accuell6. a uklad kabli jest nastepujacy: gdy wezme wtyczke do pakietu 3s z wypustkami do góry (trzymając kable w moją stronę) to od lewej mam czarny zółty niebieski czerwony. wydaje mi sie ze powinno byc na odwrót dobrze myslę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Tak, kable powinny iść odwrotnie niż Ty masz (czerwony, niebieski, żółty, czarny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borek Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 dziekuje. w sumie ciekawe jaki byl by efekt jak bym tak podllaczyl jak mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi