Linean Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Cześć Mam pytanie czy jeżeli okleję regulator taśmą izolacyjną ( ta oryginalna koszulka w której jest zamknięty tak jakby popękała ) to spowoduje przegrzanie ? Czy w ogóle chłodzenie regulatora (25-30A ) w którym prądy max dochodzą do 25A jest ważne ? Regulator będzie umieszczony wew. nowego modelu i nie mam zamiaru robić żadnego systemu chłodzenia . Czy robię źle ? Czy nie ma się czym martwić ? Dotychczas latałem na nim i był cieplutki , ale tak że dało się utrzymać w ręce . Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidey Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Spróbuj okleić go taśmą i sprawdzić jak wtedy podczas pracy się nagrzewa. Wtedy zdecydujesz czy taśma nie zablokuje chłodzenia. Jeżeli możesz to zrób otwory wentylacyjne by powietrze go chłodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Dla regulatora najlepiej jak ma "przewiew" Wtedy elektronika tak nie cierpi i dłużej Ci pożyje. Tyle w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linean Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 pokombinuje i dam go na zewnątrz ;] Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Air Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zamiast taśmy kup kawałek izolacji termokurczliwej, w którą się zmieści - w każdym sklepie z elementami elektronicznymi (elektrycznymi też) dostaniesz. Bardziej estetyczne i w razie czego można zdjąć bez paprania się w kleju z taśmy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Bardziej estetyczne i w razie czego można zdjąć bez paprania się w kleju z taśmy... Często i tak trzeba go przymocować tasmą do kadłuba i skrzydła :mrgreen: Pamiętaj tylko, że jesli to ma być kadłub ze styro to zadziała jak termos - będzie utrzymywał ciepło. W moich kadłubach styro tak właśnie sie dzieje, a ponieważ jeden z modeli to łódź latająca wiec nie mogę zrobić wentylacji. W drugim dałem na zewnątrz bo inaczej odcinał po 2 min lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linean Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 pianka EPP to niby nie styro , ale czy zachowa się podobnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi