Hezak Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Witam Kolegów, będę wczasował w Pradze, w związku z tym może ktoś zna i mógłby mi polecić jakiś sklep modelarski z tego miasta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Ostatni raz w Pradze byłem chyba w 2006 (?) Wiele sklepów, ktore były w latach końcowych 80 zniknęło ale w samym centrum są dwa - były 5 lat temu :mrgreen: Jeden na przeciw Teatru Narodowaego - [Narodni Diwadlo] - po prawej stronie idąc w kierunku mostu Karola. Drugi - ten chyba główny jest trochę w innym miejscu. Teraz z pamięci nie podam ale mam je zaznoczone na mapie Pragi + jeszcze jakieś ale to tramwajem yrzeba było jecheć. ale trafiając do jednego podadzą ci lokalizację następnych. Ten duży był w pobliżu jednego z 3 wielkich domów towarowych ( Maja, Biały Łabędź i Kotwa) ale którego...podam póżniej. Chyba sobie przypomniałem PECKA Modelar ul Zlatnicka 4 i druga siedziba - Karoliny Svetle 3. Był też (HVP Modell) na ul Kresomyslova12, ul. ( MIPA) U Rajske zahrady 2 , (Modelcentrum) na ul. Jugoslavskych part. 19, (Hangar 1) na ul. Frantiska Divise 105, (Hobbyteam) na ul. Rumunska 26, ( Krakatit ) na ul. Jungmanova 14... i jeszcze pare innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Pecka Modelar w centrum miasta (to co pisze Irek). Świetny sklep. Mają też swoją stronę internetową (http://www.peckamodel.cz). Nie wiem jak obecnie, ale kiedyś można było nawet u nich zamówić model lub akcesoria drogą e-mailową i odebrać(zapłacić) na miejscu. Ja w ten sposób zakupiłem u nich swojego Spitfire'a z AlfaModel w 2007r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 wiele sklepow modelarskich jest w czasie targow modelarskich modelhobby praha pod koniec wrzesnia- początek paxdziernika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hezak Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Dziękuję bardzo,we wtorek zacznę się rozglądać na miejscu, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi