daniel.5121 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Witam. Czy ktoś orientuje się gdzie powinien byś środek ciężkości w samolocie Piper Super Cub. Chodzi mi konkretnie o ten model: http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p3486,piper-super-cub-rtf-2-4-ghz-zestaw-rc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Standardowo. 1/3 cięciwy płata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artu Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Kiedyś było, więc zacytuję: SC powinno być zaznaczona w instrukcji, poza tym standardowo SC powinno być w 1/3 cięciwy płata licząc od natarcia skrzydła. najlepiej przesuwać akumulator, gdyż jest najcięższy. no i pamiętać o jego odpowiednio mocnym zamocowaniu.Dodam od siebie, że jest to zazwyczaj w najgrubszym miejscu profilu skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil kowalski Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zapraszam do tematu: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=42768 środek ciężkości w tym modelu (wypada idealnie -wedle instrukcji) w miejscu mocowania skrzydła - tam gdzie przykręcasz śrubkę, jak popatrzysz przez kabinę w środku jest tam taki plastikowy "Palik" - w tym miejscu wypada środek ciężkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel.5121 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 środek ciężkości w tym modelu (wypada idealnie -wedle instrukcji) w miejscu mocowania skrzydła - tam gdzie przykręcasz śrubkę, jak popatrzysz przez kabinę w środku jest tam taki plastikowy "Palik" - w tym miejscu wypada środek ciężkości.Tego właśnie szukałem. Pytam bo instrukcje gdzieś zapodziałem :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi