WiesiekB Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Witam Obecnie posiadam aparature Hitec 5 i zdecydowalem sie na zakup nowe aparatury.Wybor padl na 9 CAP/PCM-Synteza ale w trakcie dowiadywanie sie padla opinia u sprzedawcy ze z ta synteza to do konca nie jest tak rozowo i z tad moja rozterka czy brac 9 CAP/PCM-Synteza czy 9 CAP/PCM-NC bo roznica jest tylko 50 zł. Bylbym wdzieczny za jakies rady. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 A jakieś konkrety na temat tej "różowości"? Jakoś nie obiły mi sie o uszy opisy kłopotów z syntezą w tym nadajniku, a zwracam uwagę, bo sam latam 9CAP (też po Flash5 :wink: notabene), choć bez syntezy. Natomiast znam dwóch właścicieli padniętych modułów syntezy (padnięty i rozstrojony) w Evo9. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiesiekB Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 No w sumie powiedzial ze nie maja żadnych reklamacji ale jako elektronik nie jest do końca do niej przekonany. Wiem że to nie jest jakies konkretne stwierdzenie ale zakiełkował u mnie "niepokój". Daltego postanowilem poradzic sie na forum z myśą że ktoś może ma ww radio z syntezą. A wiadomo że to nie jest zakup na miesiąc ani pół roku ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Sam mam ten nadajnik (wersja Super, bez syntezy) i myslalem o dokupienie moduly syntezy, lecz powstrzymala mnie sytuacja ktora kolega ma w aparaturze Futaba 9Z WC2 z synteza. Nie chodza u niego zadne odbiorniki poza firmowymi Futaby, z tego co pamietam probowal na hitecach oraz na jeti rexie i zaden nie chcial wspolpracowac z nadajnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Mamy na lotnisku ze dwie FF9 z syntezą. Nie słyszałem o takim kłopocie. Przy okazji popytam. Ale takie stwierdzenie "jaja kobyły" elektronik...nic nie wnosi. Synteza technicznie (ale też użytkowo) jest rozwiązaniem lepszym od wymiennych kwarcy. W razie czego do wymiany jest moduł za 250zł a nie nadajnik :-). A swoja drogą, jak ktoś już ma 9Z, to może mieć tylko odbiorniki Futaby :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Ja coprawda nie używałem Futaby ale ze swoją Evo 9 nie mam najmniejszych problemów.Na tym forum jest nas" Evo-wiczów" conajmniej czterech i nie słyszałem o problemach z syntezą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 nie mam futaby ale latam z synteza JR, i od okolo 2 lat nie mam problemow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Synteza technicznie (ale też użytkowo) jest rozwiązaniem lepszym od wymiennych kwarcy. W razie czego do wymiany jest moduł za 250zł a nie nadajnik :-). Wymiana modułu dotyczy ,, w razie czego"dotyczy wszystkich aparatur które mają takie wymienne moduły beż względu na to czy są one z syntezą czy bez. Synteza wg. mnie najlepiej sprawdza się przy większej ilości modeli na których aktualnie latamy bo nie trzeba bawić się w przekładanie kwarców w nadajniku. Rozwiązanie typu jeden kwarc i pięć odbiorników z takim samym kwarcem [nic nie przekładamy w radiu} nie sprawdzi się jak np. pojedziemy na jakiś zlot i inni będą też latać na tym samym kanale czyli lepiej sprawdzi się synteza i różne kwarce w odbiornikach[ lub odbiorniki z syntezą} Teraz jakbym kupował nowe radio to kupiłbym z syntezą ale skoro mam już kilka par kwarców to zostanę przy starym module. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 to dotyczyło dylematu wyboru i obaw co będzie jeżeli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Ja mam T12 z syntezą,i muszę powiedzieć, że nie mam żadnych problemów. Dwa Rexy 7MPD,które posiadam działają także.9CAP jest jednym z lepszych nadajników i jestem pewien ,że sprzedawcy coś sie z lekka pomyliło :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Z syntezą jest ten problem, że wszyscy na lotnisku chcą ,abyś sobie przestawił kanał ,bo oni tego niestety nie mogą zrobić :mrgreen: A poważnie to zawsze możesz w Royalu 9 , wyjąc syntezę i wrócić do zwykłych kwarców ,jednak raz zasmakowawszy syntezy ,raczej to Ci nie grozi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiesiekB Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Dzękuje wszystkim za uwagi które pozwoliły mi znowu nabrać więkrzej pewnosci w mojej wcześniejszej decyzji A tak po przemyśleniu jeśli synteza nie sprawdzała by się i były z nią problemy to np Futaba nie wprowadzała by ich do swoich flagowych nadajników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.