bzik4 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Uważam że rewelacyjny i jedyny skuteczny na komary http://www.ultra-med.pl/ultrathon-spray-170-g.html ja kupuję go w Rossmanie, nie jest najtańszy ale naprawdę warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 spodziewałem się jak zwykłe czegoś z rc a tu na komary:-) ale dzięki za info o tym środku ;-) bo już nie daje rady z plagą komarów jeszcze dziś to wypróbuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 zanabyłem wczoraj ten specyfik , mam nadzieję dziś go przetestować w boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Polecam komplet OP-1 lub L-2... Tylko trochę duszno być może po zapięciu i nałożeniu masek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Hehe a,co z kleszczami :?: Komarów raczej mało ,jedynie to na drugi dzień po lataniu wyciągam z łydek ze trzy kleszcze :twisted: (dodam,że latam na łąkach :crazy: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 zanabyłem wczoraj ten specyfik , mam nadzieję dziś go przetestować w boju I jak walka? Zdziesiątkowałeś waść wroga, czy poległeś z honorem, na polu chwały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 zanabyłem wczoraj ten specyfik , mam nadzieję dziś go przetestować w boju I jak walka? Zdziesiątkowałeś waść wroga, czy poległeś z honorem, na polu chwały? Pewnie leczy rany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 powiem tak , biedni Ci hamerykanie i polacy na misjach. Toż to działa tak samo jak off ,bros itp czyli u mnie zero efektu i nadal opedzałem się od kamarów. PS. ale już szykuję nową broń podobno skuteczną , a co to takiego to 3-dniowe nie prane skarpetki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matkas Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Widzę, że nic ciekawego nie trace W życiu mnie komar nie ugryzł, kleszcza miałem raz, nie wbił się nawet do końca. Przepis? Sucha skóra i małoktóre dziadostwo sie przedostanie :rotfl: Współczuje Wam panowie, oj współczuje :devil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Przepis? Sucha skóra i małoktóre dziadostwo sie przedostanie Współczuje Wam panowie, oj współczuje wiesz a może my po prostu zmieniamy cześciej skarety niżeli raz na 3 dni :mrgreen: :wink: Ps. co ma sucha skóra do insektów każdy człowiek się poci, a to właśnie pot i ciepłota ciała przyciaga komary. Niektórzy mają to szczęscie iż w ich pocie jest jakiś specyfik który odstrasza komary. Jak się bronić? Właściciele przydomowych ogrodów oraz hobbyści, mogą ratować się odpowiednimi roślinami są wśród nich: pelargonie, tak chętnie sadzone na balkonach lub ustawione w oknach kocimiętka, która cieszy się powodzeniem wśród kotów, skutecznie odstrasza komary bazylia, obok walorów smakowych, jakie nadaje potrawom również roślina o nazwie Plectranthus coleoides, w wyniku dotyku wydziela specyficzny zapach, którego nie lubią komary (trzeba ją często „dotykać”) Jeśli nie chcemy komarów w domu, możemy na parapecie postawić spodeczek z ułożonymi na nim plasterkami cebuli, albo zawiesić zielone listki pomidorów. Skuteczny jest także środek chemiczny, RAID włączany do kontaktu. Jedzenie dużych ilości czosnku i cebuli, po których ludzki organizm wydala dość nieprzyjemny dla otoczenia zapach, powoduje, że komary (w tym wypadku także i ludzie niestety) unikają naszego towarzystwa. Możemy również przyjmować witaminę B6 - komarom nie podoba się zapach potu, jaki wydziela nasz organizm w trakcie jej przyjmowania. Istnieje także możliwość ratowania się olejkami eterycznymi – cynamonowym, bazylikowym oraz waniliowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matkas Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Ps. co ma sucha skóra do insektów każdy człowiek się poci, a to właśnie pot i ciepłota ciała przyciaga komary. Niektórzy mają to szczęscie iż w ich pocie jest jakiś specyfik który odstrasza komary. Sucha skóra jest twarda , przez co komar nie może się przez nią przebić. Chyba rzadko kto odstrasza komary, a przynajmniej nie znam takiej osoby, wszystkie na nie narzekają :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Sucha skóra jest twarda , przez co komar nie może się przez nią przebić. no właśnie i tu się mylisz ? sucha skóra ,komary gryzą nawet zwierzęta jakie jak krowy itp i myślisz że one mają cieńszą skóre od ciebie ? chyba że Ty jesteś gadem to tak , twoja sucha skóra jest dla nich przeszkodą. Co do osób których komary nie gryzą to właśnie te o których mowa w moim poście powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matkas Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 No niestety mylisz się. Ile razy miałem komara na ręce, patrzyłem na niego i czekałem aż przejdzie przez moją skórę. I co? I nic. Próbował i próbował. Kiedyś na wakacjach spotkałem komary tygrysie, ukąsiły każdego z rodziny, a wyjątkiem byłem ja. A i też próbowały mnie ugryźć. Mylisz grubość skóry z jej twardością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Ot gorzkim trza być. :wink: Insekty lubią słodkie, a gorzkiego nie. Gorzki jest chmiel - trzeba go w dużych dawkach, notorycznie przyjmować. :twisted: I nie dać się kusić na pączki z dżemem... :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 To już wiem , czemu mnie tak napastują i moją rodzinę , dzięki Madrian . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KYK Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Hehe a,co z kleszczami :?: Komarów raczej mało ,jedynie to na drugi dzień po lataniu wyciągam z łydek ze trzy kleszcze :twisted: (dodam,że latam na łąkach :crazy: )Nie wiem jak u ciebie ale u mnie to wieczorem nie da sie wyjść na dwór nie mówiąc już o staniu na polu, tyle komarów jest. Ostatnio pojechalem w samo południe :!: polatać EG w krotkich spodenkach. Po powrocie do domu już mnie cale nogi swędziały. Miałem 32 krosty. Bez DEET to nawet nie ryzykuje iść na pole a nawet jak sie popryskam to i tak jeszcze atakują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 W aptekach jest taki preparat który nazywa sie "Bzzzz" naprawdę skuteczny .Testowałem na żonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 nazywa sie "Bzzzz" naprawdę skuteczny .Testowałem na żonie Przestała gryźć :devil: :lol2: :?: :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 naprawdę mnie już nie kąsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 ...eeee, tego: tylko odstrasza, czy może zabija? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi