Piotrek_SGM Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Cześć! Spotkał się może ktoś z problemem, że po złożeniu modelu zgodnie z instrukcją, przy orczykach serw poziomo cała tarcza jest za nisko, czyli zamiast kąta łopat 0st jest kąt ujemny? (albo inaczej: zakres kątów jest niesymetryczny, możliwe do uzyskania kąty ujemne są większe niż dodatnie). Pytam z ciekawości, bo wiadomo, że raz można to krzywą skoku załatwić, a dwa można wydłużyć popychacze. pozdr, P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Miałem tak, dokładnie w tym samym modelu. Korygowałem mechanicznie popychaczami, bez ruszania elektroniki, stara szkoła;-) Właściwie to nie wiem skąd ta rozbieżność się bierze bo swojego Coptra składałem z instrukcją Aligna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Też składałem z instrukcją od T-Rex'a, ale sprawdzałem z instrukcją CopterX i rozbieżności są w dziesiątych milimetra, więc to na pewno nie jest przyczyna. Dzięki za odpowiedź. To mnie utwierdza w przekonaniu, że nie zrobiłem nic źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARIUS1 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Ja generalnie jak ustawiałem to bez instrukcji tak aby wszystkie miksery były poziomo i łopaty na zero wszystko mechanicznie i jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi