Piotrek_SGM Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Cześć! Spotkał się może ktoś z problemem, że po złożeniu modelu zgodnie z instrukcją, przy orczykach serw poziomo cała tarcza jest za nisko, czyli zamiast kąta łopat 0st jest kąt ujemny? (albo inaczej: zakres kątów jest niesymetryczny, możliwe do uzyskania kąty ujemne są większe niż dodatnie). Pytam z ciekawości, bo wiadomo, że raz można to krzywą skoku załatwić, a dwa można wydłużyć popychacze. pozdr, P.
Wojtek Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Miałem tak, dokładnie w tym samym modelu. Korygowałem mechanicznie popychaczami, bez ruszania elektroniki, stara szkoła;-) Właściwie to nie wiem skąd ta rozbieżność się bierze bo swojego Coptra składałem z instrukcją Aligna.
Piotrek_SGM Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Też składałem z instrukcją od T-Rex'a, ale sprawdzałem z instrukcją CopterX i rozbieżności są w dziesiątych milimetra, więc to na pewno nie jest przyczyna. Dzięki za odpowiedź. To mnie utwierdza w przekonaniu, że nie zrobiłem nic źle.
DARIUS1 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Ja generalnie jak ustawiałem to bez instrukcji tak aby wszystkie miksery były poziomo i łopaty na zero wszystko mechanicznie i jest ok
Rekomendowane odpowiedzi