robintom Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Pattex Extreme ja kupowałem bo mocny i elastyczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
universal Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 A widziałeś co się robi z taką gumą jak zrobisz na niej pętle? Raz nie miałem karabińczyka do śledzia i zrobiłem pętlę na ucho szpilki i potem odcinałem 15cm uszkodzonej rurki. To nie gaciówka w oplocie. Jak nie umie się pętli robić to tak wychodzi. Ja jakoś uszkodzonej nie mam, a hol działa jak należy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Eryk, co do mocowania to spory problem jest z nasunięciem rurki na gumę. Trzeba odcinek który chcesz nasunąć, wywinąć na lewą stronę i odwijać na posmarowany plastyk końcówki. Ja zrobiłem test na sucho bez kleju i okazało się że po nałożeniu rurki na plastyk za żadne skarby nie chce zejść i musiałem rozciąć rurkę na końcówce i ponownie założyć już z klejem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojt1125 Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 A co z moją Muchą? Macie jakieś doświadczenia, sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Ja swoją Muchą startowałem na zwykłej gaciówce 30m i 100m żyłki z ziemi. ALe to raczej było polatywanie bo za słabe. Teraz mam hol dobry to model czeka na malowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winiol8 Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Czy można takie zakończenia gumy kupić w Polsce? Albo może ktoś zna jakiś inny sposób łączenia tej gumy z żyłką/kotwicą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Z żyłką to łączę przez krążek metalowy, żeby żyłka nie pocięła gumy. Guma do pręta - zwykły węzeł.... Nigdy nie miałem problemów ! - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winiol8 Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Ja zwykła gumę w oplocie też tak połączyłem i jest ok, ale pytam czy tą rurkę silikonową też tak można łączyć, wiązać itp? Robintom napisał, że mogą być problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Ostatnio latam tylko na takiej rurce i bez problemów, wierzaj mi.... Przynajmniej mnie nie spotkały ! - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winiol8 Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Ok, dzięki! W takim razie zamawiam rurkę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi