GEX999 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Witam, kilka dni temu podczas programowania miksera (pmx 1 i 2) nagle z modułu słychać było ciągły dźwięk. Nie był to alarm low baterry. Na module (spectra 2.4) dioda świeciła się normalnie, tak jak przy normalnym użytkowaniu. Czy mogło to być spowodowane wzajemnym "zagryzaniem" się mixerów? Dlaczego moduł zaczął piszczeć? W tym czasie chyba miałem włączony A-R i LAND. Czy z aparaturą może być coś nie tak? Po wyłączeniu aparatury moduł przestał wydawać dźwięk. Później próbowałem różnych kombinacji ustawienia mikserów, trybów, nawet tak, że były ustawione przeciwnie do siebie i już więcej nie spotkałem się z tym alarmem. Proszę o szybką odpowiedź.
false Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 A może włączyłeś timer przez przypadek?
GEX999 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Może był włączony, ale to nie był głos timera. Dźwięk był ciągły, dochodzący z modułu, a timer "pika" co sekundę (w tedy dźwięk wychodzi z aparatury).
GiulioN Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 A jakie miałeś napięcie pakietu w aparaturze?
GEX999 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2011 9,6V lub 9,3V, ale low baterry włącza się poniżej 8,8V
GiulioN Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Oj nie bardzo, u mnie i u kolegi z modelarni się włącza, gdy jest 9,2v.
GEX999 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Oj nie bardzo, u mnie i u kolegi z modelarni się włącza, gdy jest 9,2v.Nie we wszystkich wersjach, patrz tu na drugi post link
GEX999 Opublikowano 2 Września 2011 Autor Opublikowano 2 Września 2011 Pisk znowu się powtórzył, znów przy napięciu 9,6 V, także podczas programowania "na sucho", tym razem w trybie heli. Jednak nie gasiłem aparatury od razu tylko podłączyłem zasilanie w modelu. Wszystko działało poprawnie i moduł przestał piszczeć. Czy ten alarm coś oznacza? Czy to może być jakiś błąd fabryczny?
GEX999 Opublikowano 8 Września 2011 Autor Opublikowano 8 Września 2011 Odkryłem, jeśli w ogóle można określić to odkryciem, że pisk najprawdopodobniej jest spowodowany brakiem wykrycia odbiornika. Taki sam pisk pojawia się na przykład w tedy,kiedy próbujemy zrobić test zasięgu bez włączenia odbiornika lub kiedy podczas podłączenia zasilania do modelu odłączymy je w trakcie tych piknięć modułu też jest taki dźwięk. Czy mógłby ktoś odpowiedzieć na pytanie dlaczego akurat podczas 9,6V i dlaczego czasami włącza się pisk?
Rekomendowane odpowiedzi