From_heaven Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Uwaga mieszkańcy Krakowa ;-) , jutro (niedziela) robimy przelot ze śmietnika na Błonia. Robimy to tak, że pilot będzie stał na Kopcu Kościuszki, co zapewni mu wystarczający zasięg. Ekipa startowa na śmietniku przygotuje samolot (Fun Cub) oraz sfilmuje start. Ekipa na Błoniach zabezpieczy maszynę po lądowaniu. Chętnych do wzięcia udziału zapraszamy. Start zaplanowaliśmy chwilę po 11.00 Simono, Mataj, From_heaven Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard58 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Uwaga mieszkańcy Krakowa ;-) , jutro (niedziela) robimy przelot ze śmietnika na Błonia. Robimy to tak, że pilot będzie stał na Kopcu Kościuszki, co zapewni mu wystarczający zasięg. Ekipa startowa na śmietniku przygotuje samolot (Fun Cub) oraz sfilmuje start. Ekipa na Błoniach zabezpieczy maszynę po lądowaniu. Chętnych do wzięcia udziału zapraszamy. Start zaplanowaliśmy chwilę po 11.00 Simono, Mataj, From_heaven :pom: Powodzenia ,,oby sie udalo żeby tlko pogoda nie popsula planów ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Trzymam kciuki za powodzenie 'misji' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Czekamy na informacje o akcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard58 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 No nie wiem czy doszło do skutku bo przecież na Błoniach szaleją hordy skautów A do tego miał przyjechać Bronek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil kowalski Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 iii dało rade? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 No i jest relacja video. Lot na początku był trochę stresujący, bo mimo dwóch anten ustawionych na kopcu (w tym panel) raczej niewiele było widać. Strasznie śnieżyło. Pierwsze kilkanaście sekund leciałem prawie na ślepo. Szymek, który widział model po starcie mówił mi przez telefon gdzie mam lecieć :mrgreen: Dobrze, że przed lotem sprawdziliśmy na mapie, że trzeba lecieć mniej więcej kursem 20 stopni na północ, więc od czasu do czasu przebijały mi się gdzieś te cyferki z osd. Generalnie prawie przez cały lot Szymek na baciku na śmietniku miał lepszy obraz niż my na Kopcu. Prawdopodobnie zakłócały nas te wszystkie anteny RMFu. No, ale dało radę, a zabawa była przednia :-) W locie udział wzięli: Simono z bratem - "Śmietnik " obsługa naziemna i kontrola lotów :-) Mataj - Kopiec, oficer łączności i nawigacja wzrokowa From_heaven - Kopiec, pilot Wiesiek_Kr, Kosmo!, Jakub Jewuła - Błonia, obsługa naziemna, sygnalizacja żółtymi kurtkami oraz zabezpieczenie maszyny po lądowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil kowalski Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Piękna sprawa! A kiedy jeszcze coś takiego będziecie robić? tym razem z Błoń na Śmietniki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard58 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Brawo!!! Przelot prawie jak Skarzyński albo Lindberg tylko o skale mniejszy.No i nie widać tych tłumów witających samotnego pilota Przydała by sie jakaś TV lub prasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard58 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Brawo!!! :pom: Przelot prawie jak Skarzyński albo Lindberg tylko o skale mniejszy.No i nie widać tych tłumów witających samotnego pilota Przydała by sie jakaś TV lub prasa :pom: A może kolejny przelot "śmietnik:-balice:) Swego czasu widziałem film YouTube jak facet pilotowal samolot z samochodu lecąc w bardzo długom tunelu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Wariaci. Super! :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Gratuluje udanego projektu :shock: Piękne ujęcia kopca i Krakowa z dużej wysokości - super !!! ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ellipsis Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 My z Rafałem byliśmy na Błoniach więc widzieliśmy lądowanie - super gładko jeśli wziąć pod uwagę problemy z wizją. Niektórzy gorzej lądują tradycyjnie Brawo - fajny pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil kowalski Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 jak będziecie robić jeszcze taki lot (lub podobny) t o Plisssss dajcie trochę wcześniej znać (kilka dni) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolSky Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 eee, tammm, też mi coś . Tam i nazat to dopiero byłby wyczyn... A tak na poważnie - świetny pomysł, organizacja. GRATULUJĘ pozytywnie nakręconym ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shrone Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Pełne uznanie Panowie No to teraz trzeba by puścić ten model dłuższą trasą z 2 lub większą ilością pilotów po drodze co by go przekazywać z aparatury na aparaturę na kolejnych stanowiskach Trzeba będzie pewnie model "dotankować" Trzymam kciuki za kolejne pomysły i realizacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi