Ryszard58 Opublikowano 27 Września 2011 Autor Opublikowano 27 Września 2011 Całkiem świeży kolejny modelik z długiego cyklu pt. "Miraże po żydowsku" Tym razem w barwach ,a raczej w naturalnym metalu z okresu wojny sześciodniowej,Mial on na koncie 1 Libański Hawker Hunter i 2 Irackie Migi 21 Dokładny opis zacytuję z tytulu malowania instrukcji Eduarda : Mirage III CJ ,No 745 ,Yehuda Koren, 117th Tayeset ,Ramat-David Air Base ,June 1967
eptita Opublikowano 8 Października 2011 Opublikowano 8 Października 2011 Troszkę mnie nie było na forum z racji obowiązków. Widzę że kolega strasznie mnie rozpieszcza swoją pracą i modelami. Teraz moje oczko w głowie Mirage, oraz Kfir. Czy model był, nie wiem czy to poprawnie napisze Washowany?. Tak trzymać, od dziś mam cel, do osiągnięcia. Wśród modeli redukcyjnych, choć w 1/10 zbudować jeden tak ładny model. Pozdrawiam Piotr.
Ryszard58 Opublikowano 8 Października 2011 Autor Opublikowano 8 Października 2011 Troszkę mnie nie było na forum z racji obowiązków. Widzę że kolega strasznie mnie rozpieszcza swoją pracą i modelami. Teraz moje oczko w głowie Mirage, oraz Kfir. Czy model był, nie wiem czy to poprawnie napisze Washowany?. Tak trzymać, od dziś mam cel, do osiągnięcia. Wśród modeli redukcyjnych, choć w 1/10 zbudować jeden tak ładny model. Pozdrawiam Piotr. Można to tak nazwać .Są tam 3 odcienie metalizerów + cieniowanie smoke grey To tak w skrócie
Ryszard58 Opublikowano 18 Października 2011 Autor Opublikowano 18 Października 2011 PUK,PUK !! to znowu ja :lama: Tym razem z modelem żywicznym firmy RESIN w 1:48 samolotu PWS 10 .No cóż nie będę się rozpisywał nad modelem ,delikatnie powiem że nie jest to szczyt możliwości (mowa tu o wypraskach ,ma się rozumieć ) .Postanowiłem że wykonam go jako prosto z pudełka bez ingerowania głębszego w materiał.Doszedłem do wniosku że szkoda mi nerwów i czasu na przerabianie tego płatowca.Oczywiście ambicja modelarska zmusiła mnie do małych(wręcz mikroskopijnych )poprawek ,a mianowicie wykonanie rynienek w kadłubie w miejscach umocowania karabinów m. i otworów w przedniej części osłon silnika .I to wszystko. Wracając do samego samolotu ,wykonałem go w barwach 4 PL w Toruniu ,wykorzystałem kalki z godłem z P-11C a numer wywoławczy Jest w części domniemany ,na fotce widać tylko literę T. Zdjęcie samolotu i mini historię pilota który latał na nim zaczerpnąłem z widokówki ,którą znalazłem w internecie i którą jeżeli mona chciałbym tu przedstawić .jako uzupełnienie galerii A tu sama galeria
GiulioN Opublikowano 18 Października 2011 Opublikowano 18 Października 2011 No, no, szacun, Panie Ryśku
miksell Opublikowano 20 Października 2011 Opublikowano 20 Października 2011 Modele piękne;-) Muszę przyznać, że osobiście największy sentyment mam do PZL Łoś ;-)
Rekomendowane odpowiedzi