korneliusz Opublikowano 2 Września 2011 Opublikowano 2 Września 2011 Witajcie Pierwsze loty bo katastrofie i naprawie mojego EGP Kadłub był totalnie roztrzaskany w kilku częściach, ale jak widać po sklejeniu lata całkiem nieźle. Fragment który możecie zobaczyć na filmie to w 100% FPV na monitorze komputera. Nagrywane kamerką Sony 540. Maksymalna odległość to jakiś 1km (przelot nad cukrownią) od lotniska, sam komin znajdował się w odległości ok 550 metrów, a jego wysokość to 222 metry. Niestety przez te wszystkie anteny na kominie obraz momentami pozostawia sporo do życzenia - z dala od miasta nie ma tego problemu. Lądowanie zakończone sukcesem Proponuje od razu przewijać na 30 sekundę, tam kończą się zakłócenia http-~~-//www.youtube.com/watch?v=pbqZH-3n49I [/b]
andrewsky Opublikowano 2 Września 2011 Opublikowano 2 Września 2011 Witam! Ciekawe ujęcia, dużo punktów orientacyjnych i bez OSD daje się latać.Ten komin jest czynny, co to za platforma na szczycie? Zachęciłeś mnie , mój sprzęt FPV leży odłogiem po katastrofach spowodowanych awarią OSD (zgubiłem się w zimowej scenerii) Pozdrawiam
korneliusz Opublikowano 2 Września 2011 Autor Opublikowano 2 Września 2011 Komin jest nieczynny, a sama elektrociepłownia nigdy nie została oddana do użytku... "mądrzy ludzie" po wybudowaniu komina dowiedzieli się że Huta Miedzi Głogów ma wystarczająca nadwyżkę mocy żeby grzać miasto... A platforma na szczycie komina, a właściwie nie komina tylko "Dream Tower" służy obecnie do:
leszek_c Opublikowano 3 Września 2011 Opublikowano 3 Września 2011 Nawet nie wiedzialem, ze ten komin do tego teraz sluzy. Od malego pamietam, ze ten komin stal i nigdy nie byl uruchomiony. Zawsze chcialem na niego wejsc. Swietne miejsce do puszczania samolotu. Moze w nastepnym roku, sie pojawie ze swoim Radianem. Pozdrawiam, Leszko z Kosmonautow Polskich.
Rekomendowane odpowiedzi