KiD Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Witam wszystkich, Latam sobie już od dłuższego czasu szybowcem 1,5 metra i uczyłem się latać (dopóki tata mi nie rozwalił :cry: ) modelem DLG. Teraz chciałem zbudować jakiś większy modelik. Co byście mi doradzili? Myślałem o czymś ok 2 - 2,5 metra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 polecam model szybowca/motoszybowca sunny...naprawde wdzieczny model... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 rozpietosc 2m dlugosc110cm...ja stosuje silnik do wynoszenia 2,5 ccm MVVS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Pytanie czy model chcesz kupić czy robić samemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiD Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Raczej zrobić samemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 to jeszcze raz polecam balsowego szybowca saunny...moge ci dac plany jak chcesz.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiD Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Podeślij mi na maila jakbyś mógł, zobaczę, zastanowię się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 na jutro moze sie wyrobie...czeba sie przelecieć na ksero... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiD Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Aha, z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 albo jakis skaner...jak to sie robi??zeby przesłać komus plany??bo ja mam troche tego ale nie wiem jak to przesłac elektronicznie :? :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Jeśli chcesz się bawić to może zrób taki model jak Patryk Sokół. Sunny jest to model dla powiedzmy początkującego. Mniej więcej wiem czym latałeś więc początkującym już nie jesteś. Ewentualnie mogę ci narysować plany swojego szybowca. Robiony na wzór velvi z arthobby i paru innych szybowców. Konstrukcja balsowo sosnowa, kadłub laminat. Albo możesz zrobić model ze strony Marka dreli jaki kolwiek 2 metrowy a ma tam chyba takie cacko na konstrukcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 ja uzywam modelku sunny do polatania sobie w niedziela na lace...tak ood niechcenia...do takiego niedzielnego lotu model nadaje sie znakomicie latac mozna dosłownie jedna reka :devil: :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiD Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Byłem na stronie arthobby i dość ciekawy jest ten modelik. Jeśli Rafał go poleca to musi latać przynajmniej dobrze :twisted: Jakbyś miał trochę czasu to bardzo bym Cię prosił o te plany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 jedyna wada tego modelu jest brak lotek :| ...ale mój model jej mam bo bardzo prosto je dorobić....lotki nie sa durze ale zawsze coś.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiD Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Właściwie jeszcze jedna myśli mi "wpadła do głowy". Mam w posiadaniu nieużywaną spalinkę OS MAX 4ccm może lepszym rozwiązaniem byłoby zbudowanie motoszybowca 3-3,5 metra i włożenie do niego tej spalinki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 tez dobry pomysł ja miałem spalinke 2,5 ccm i zbudowałem 2m szybola to jak masz 4ccm to zbuduj 3,5m szybolka :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 http://tomek.horaczko.pl/galeria/displayimage.php?album=11&pos=25yutaj jest link do zdjec sunnego...piękny to on nie jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Właściwie jeszcze jedna myśli mi "wpadła do głowy". Mam w posiadaniu nieużywaną spalinkę OS MAX 4ccm może lepszym rozwiązaniem byłoby zbudowanie motoszybowca 3-3,5 metra i włożenie do niego tej spalinki? Odradzam. Nie masz doświadczenia do budowy tak dużego modelu a także umiejętności by nim latać. Pyzatym koszt takiego modelu na wstępie to już 1000 zł plus wyposażenie jakieś 500 zł jak nie więcej. Pooglądaj sobie: http://www.charlesriverrc.org/articles.htm Ps: Marcinie nie pisz postów jeden pod drugim tylko edytuj poprzedni :-) chyba że chcesz miec na mieńku z moderatorami :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiD Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 1000 zl? :shock: :shock: :shock: No dobra, jednak się powstrzymam EDIT: Co sądzicie o modelu Allegro Lite ze strony, którą podał Rafał? EDIT2: Chyba jednak sobie dam spokój z sunnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 ja powiem tyle że w Polsce nie widziałem jeszcze tego modelu. Sądząc po moich przygodach z rzutkami to jeśli ten model był liczony przez drele to będzie się trzymał powietrza jak przyklejony. Trzeba będzie tylko w miarę poprawnie odwzorować profil i utrzymać się w wadze. Poszukaj na rcgroups wątków o nim. Angielski na pewno znasz więc dasz rade :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.