tomekst16 Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Witam mam problem z aparaturą avenger 4. Producent podaje że ma być zasięg do 600m, a ja mam max z jakiś 25-30m. Czym to może być spowodowane ?? proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
universal Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Po pierwsze zasięgnij informacji w słowniku języka polskiego jak się pisze "Zasięk" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekst16 Opublikowano 6 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Chyba na tym forum nie rozmawiamy o języku polskim tylko o modelarstwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikon Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Producent podaje że ma być zasięg do 600m, a ja mam max z jakiś 25-30m. Czym to może być spowodowane ?? Problem może tkwić w nadajniku lub odbiorniku, bez testów nie uda się określić winowajcy. Co to za system? Na jakiej częstotliwości pracuje? Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekst16 Opublikowano 6 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Właśnie rozkręciłem nadajnik i okazało się że w module jest coś spalone (jakby jakiś scalak pozostało na nim częściowy napis CH). moduł od dołu moduł od góry dodam jeszcze że moduł jest z firmy dynam, a jego symbol to dynam Tx35-37 ver2.0 co doradzacie w takiej sytuacji ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekst16 Opublikowano 6 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Co to za system? Na jakiej częstotliwości pracuje? Niema to żadnego systemu, ale pracuje na 35mhz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
universal Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Najprawdopodobniej to co się spaliło może mieć wpływ na zasięg. Wcześniej miałeś problemy z zasięgiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikon Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 co doradzacie w takiej sytuacji ?? Naprawę nadajnika lub wymianę na nowy jeżeli naprawa jest nieopłacalna. Swoją drogą do robienia zdjęć używać się powinno aparatu fotograficznego, jeżeli chcesz coś pokazać na płytce do do tego musisz użyć funkcji makro. Po tych zaszumionych i nieostrych planszach (bo nie zdjęciach) trudno cokolwiek wywnioskować. Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekst16 Opublikowano 7 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Najprawdopodobniej to co się spaliło może mieć wpływ na zasięg. Wcześniej miałeś problemy z zasięgiem? Wcześniej było wszystko ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Chyba na tym forum nie rozmawiamy o języku polskim tylko o modelarstwie Na tym forum, rozmawiamy "W" języku polskim. Lubisz, jak ktoś ci bełkocze i sepleni w czasie rozmowy? :wink: Pisma to też dotyczy. Twój język świadczy o tobie, w każdej formie. A można by godzinami przytaczać przykłady z naszego forum, gdzie z powodu problemów z wypowiedzią w ojczystym języku, nie dało się o modelarstwie porozmawiać. :twisted: Co do Aparatury, oryginalny nie będę. Jest to tak słaby nadajnik, że warto wykorzystać sytuację i sprawić sobie lepszy. A kiedy następnym razem, będziesz robił zdjęcia komórką, to włącz tryb makro, Dobrze oświetl obiekt zdjęcia światłem rozproszonym, a najlepiej dziennym i Bardzo, ale to bardzo się przyłóż do uzyskania ostrości. To nie klisza, żeby na jednym zdjęciu poprzestawiać. Nie wyszło - skasuj, zrób drugie. Jakieś kolorowe zmazy nie za wiele zdradzą. :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekst16 Opublikowano 13 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Jeśli bym dał np jakiś inny moduł na 35 mhz to działał by poprawnie nadajnik ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 13 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Jeśli bym dał np jakiś inny moduł na 35 mhz to działał by poprawnie nadajnik ?? Najpierw upewnij się, że wina nie leży po stronie odbiornika oraz kwarców. Zamiast kupować moduł za 300zł, lepiej już kupić całą aparaturę, choćby Turnigy 9X. Sprawdź tez mocowanie anteny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekst16 Opublikowano 14 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Zastanawiałem się czy kupić moduł na 2.4Ghz http://allegro.pl/frsky-v8ht-2-4ghz-diy-modul-nadawczy-accst-i1819873937.html opłaca się kupować taki moduł, i czy można zbindować z obornikami np. HK?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 14 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Zastanawiałem się czy kupić moduł na 2.4Ghz http://allegro.pl/frsky-v8ht-2-4ghz-diy-modul-nadawczy-accst-i1819873937.html opłaca się kupować taki moduł, i czy można zbindować z obornikami np. HK?? Czy się opłaca - sprawdź sobie cenę na HK i sam będziesz wiedział. Zbindujesz tylko z odbiornikami FrSky (i to nie wszystkimi). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekst16 Opublikowano 14 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Poprawiłem mocowanie anteny, i podczas testu w nadajniku z rozciągniętą anteną (w odbiorniku również antena rozwinięta) na ziemi miałem jakieś 100m zasięgu. Czy w powietrzu zasięg będzie większy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi