tikicaca Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Witam! Ostatnio udalo mi sie nabyc model Super Star 2,2m z Jrmodels. Mam pytanie czy moze ktos kiedys spotkal sie z tym modelem, jak dla mnie jest dosc rzadki, i niewiele znalazlem informacji o nim w sieci. Bede wdzieczny za wszelkie opinie i wskazowki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Waga, waga??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Ja mam coś takiego ale sylwetkowy deproniak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 jedyne co znalazlem w sieci to: http://www.rchobby.co.uk/super_star_f3a-_x.html silnik to 40cm3 benzynowy, taka samorobka z pily , na razie musi wystarczyc, potem moze DL 50. Z waga to zobacze dzisiaj, powaze poszczegolne czesci, bo w calosci chyba na wage sie nie wpakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 model kupilem uzywany, ale wyglada na praktycznie nowy, albo ktos malo latal, albo bardzo o niego dbał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Hej widziałem taki model na pokazach w Gotartowicach ale w wersji 2.4m w powietrzu szybki ładnie kręcił figóry F3A miał dosyc duza szybkosc do lądowania ogólnie fajny modelik ale na pewno nie bedzie to rasowy model 3D .Oczywisce pozwoliłem sobie zrobic zdjecia . http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/d349ed8a32815675.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/65ce4c2c491c9f9b.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Moj latal wczesniej w czechach, własciciel mial tez do niego skrzydla funflayowe z grubym profilem stad troche wieksze podciecie w owiewce. Obecne skrzydla faktycznie nadaja sie do akrobacji ale bardziej klasycznej niz 3D. Moze przez zime opracuje jakies klasyczne balsowe, z grubym profilem Hej widziałem taki model na pokazach w Gotartowicach ale w wersji 2.4m Mozliwe ze byl to taki sam, bo ten ma rozpietosc cos pod 2,3m ale podaja wszedzie 2,2m, chyba ze faktycznie wiekszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 No własnie Czesi z nim przyjechali i wyciagali szybowce 3m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 to moze i to ten sam faktycznie ma dorobione miejsce na hol za kabinka. Model mial uszkodzona owiewke, stad teraz jest cala czerwona bo jeszcze nie dorobilem paskow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 to chyba bedzie to mam go na kasecie VHS jak lata bardzo szybki. Jezeli to ten model to ma jakies 5 sezonów za soba ale gosc szanował czyscił zasłaniał kabine przed słoncem pedent na maxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 tez znalazlem taki model na kasecie z zawodow sponsorowanych przez 3W w niemczech w 2000, lata szybko i calkiem calkiem, ale wszystko na pelnym gazie. Wiem ze czesi mieli w nim wczesniej silnik zdz60 cm3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 20 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 troche sie ruszylo w tym temacie, kupilem ostatnio do tego modelu silnik, jest to DL50. Waga kadluba z maska i usterzeniem to 2,6kg, skrzydla 1,7kg, do tego silnik 1,52 kg. Daje to łącznie 5,82kg, jeszcze dojdzie do tego podwozie glówne, paliwo i elektronika. W sumie powinno byc ok 7,5kg mysle ze na model tej wielkosci nie jest to zlym wynikiem. Kolega ma mniejszego 2m capa o masie 6,5kg. Silnik na smigle 23x8 ma dawac ponad 12kg ciagu statycznego. Jak czas pozwoli to przez zime moze uda mi sie zrobic do niego grubsze konstrukcyjne i lzejsze funflayowe skrzydla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Mysle ,że warto sie wzorowac na skrzydle z yaka 55 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 3 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Dzisiejszy dzien z racji wiosennej pogody był obfity w obloty Mi tez udalo sie wreszcie wyciagnac supestara na lake. Pare klepniec i silnik juz pali , szybki test zasiegu, pare kółek po ziemi, troche gazu, pare metrow i model juz w gorze. Dwa klikniecia wysokoscia, i lotkami i leci juz jak po sznurku. Pilotuje sie go bardzo przyjemnie. Przy gwaltownym zaciagnieciu wyskosci nie ma tendencji do zrywania. Troche fikolkow i proba ladowania, model podchodzi dosc wolno ( tak mi sie przynajmniej wydaje ) nie ma tendecji do przepadania, ladnie siada na 3 punkty. Fotek malo, bo moj osobisty kamerzysta-fotograf uczy sie do egzaminu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid_RC Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 Jeśli Ci to coś pomoże to na stronce profili2.com są plany tego modelu wystarczy wpisać Super Star. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 model dostal nowe podwozie duralowe bylo za miekkie, a nie mielismy odpowiednio grubszej blachy. Wiec idac za pomyslem taty powstalo podwozie stalowe azurowane z resora od fiata 126p :wink: Wagowo wyszlo ciezej o 30g od odpowiedniego kompozytowego i ok 50gr od duralowego tego co bylo, ale amortyzuje super przydalby sie jeszcze napis w stylu 126p POWERED :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 13 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 krótki filmik ze startu: i z jakis starszych lotow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.