Theo Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 To tak: Mam pakiet Zippy 1000 3s. Ostatnio ładował się dosyć dobrze. Dziś chciałem naładować i co dziwne, ładowarka nie wyłączyła się po 3h! Dalej świeciła zielona dioda. Po zmierzeniu napięcia zauważyłem, że w ogóle nie wzrosło. Zasilacz 12V 5A. Dziś poszedłem w pole polatać. Podpiąłem pakiet do regulatora, włączyłem aparaturę. Silnik wystartował i po chwili zaczął szybko zwalniać - nie wyłączył się całkowicie. Zmierzyłem napięcia na celach: 1. 3,61V 2. 2,92V 3. 3,81V Silnik E-Max CF2822 Regulator HK 15A / 18A ESC Co może być powodem zwolnienia silnika? Pakiet się wyładował? Wydaje mi się, że troche za szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Obejrzyj najpierw dobrze pakiet czy przypadkiem nie uszkodziłeś środkowego ogniwa, bo różnica napięć jest dość znaczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Theo Opublikowano 9 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Przewody nie są uszkodzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Bartku, Bartłomiej pisał czy nie uszkodziłeś Jednej z trzech Cell, a nie o to czy kable są w całości czy nie... Mi się coś zdaje jednak że masz walniętą ładowarkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Theo Opublikowano 9 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Sprawdzę, u kolegi, czy pakiet się naładuje - ma taką samą ładowarkę i dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Który to już raz, że tanie ładowarki uszkodziły pakiet? Tak to jest z tanimi rzeczami, już nie raz nauczyłem się, że w tym hobby nie ma co oszczędzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Theo Opublikowano 9 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Wiem, dużo o tym słyszałem, ale niedawno zacząłem z modelarstwem, a kupić wszystko naraz to jest nieco wydatek. Mam troche, pieniędzy, jeśli moja ładowarka jest uszkodzona, to ta była by dobra? http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=11060 I czy pasowałby zasilacz 12V 5A - niedawno go kupiłem i nie chciałbym zmieniać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Kup ten zasilacz, będziesz zadowolony Zasilacz 12V 5A jest w sam raz do tego więc nie będziesz musiał nic zmieniać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Zastanów sie nad tą http://www.modelarski.com/produkt-Ładowarka_Redox_ALPHA,8575.html W miarę przyzwoita a i kupiona w Polsce ma gwarancję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 10 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Który to już raz, że tanie ładowarki uszkodziły pakiet? Tak to jest z tanimi rzeczami, już nie raz nauczyłem się, że w tym hobby nie ma co oszczędzać. Ja mam od paru lat Ładowarkę E-sky'a za 35zł, z kompletu od Lamy V4. I nadal dba o pakiety jak należy. Ale jak ktoś się łasi na tanią chińszczyznę... :wink: Po dłuższym spojrzeniu na rynek, widzę iż Turnigy wcale nie produkuje rewelacyjnych produktów. Owszem, spełniają swoje zadanie i są tanie, ale jeżeli chodzi o niezawodność i pewność działania, to są produkty mniej efektowne, a lepsze. Ich serwa się psują, Kamerki wyłączają, aparatury tracą zasięg i połączenie w locie... Jak mówiłem wiele razy - jak coś jest tanie, to dlatego, że producent na czymś oszczędził. I niestety przeważnie są to po prostu materiały gorszej jakości i słabsze komponenty. A co do pierwszego zdania, tej wypowiedzi, to zauważyłem też, że produkty z zestawów są "nieco" lepszej jakości niż takie same, lecz sprzedawane oddzielnie. Przypadek? Podsumowując - na takich ładowarkach można "zacząć", ale trzeba szybko pomyśleć o nowej ładowarce, dobrej jakości. Jeżeli za ładowarkę z procesorem, trzeba dać równowartość dwóch dobrych pakietów, to nie ma tu na czym oszczędzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Theo Opublikowano 11 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Już wiem, moja ładowarka padła, u kolegi pakiet się naładował. W najbliższym czasie prawdopodobnie kupie tą: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=11060 Dziękuje za pomoc i zainteresowanie tematem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi