erapin Opublikowano 14 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Witam, Szukam kogos z okolic Puław , bo czekam na samolot i mógłbym zaczerpnąć kilka lekcji od kogoś doświadczonego żeby odrazu sie nie rozbić A tak po za tym jest w Puławach jakieś kółko modelarskie czy coś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 16 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 W puławach nie latamy, zbyt gęsta zabudowa, ale latamy w okolicach, dokładnie to w niebrzegowie. Tydzień temu był tam piknik modelarski, byłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubi120 Opublikowano 16 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 noker - możesz udzielić więcej informacji - interesuje mnie czy ktoś u was zajmuje się helikami - mam do ustawienia helika a ja zupełnie nie wiem jak sie za niego zabrać PS: Z Kozienic nie mam do was daleko więc chętnie podjade. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 16 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Wiesz co - stała ekipa z naszego lotniska to lata samolocikami /większymi lub mniejszymi/, ale co jakiś czas wpada kolega Rafał /jak sie nie mylę/ ze swoim byyczym spalinowym helikopterem. Niewiem czy udziela się tutaj na forum, poczekajmy, może sie odezwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erapin Opublikowano 16 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Naogladałem się filmików jak to człek trzyma 1 raz radio w rękach i samolot po 2s jest cały w częściach , dlatego też chciałbym wstąpić do jakiegoś kółka albo chociarz grupy , która pomoże mi ogarnąć początki. @edit Jak będzie następny piknik to dałbyś znać chętnie przyjadę, może z moim samolocikiem nawet to cos byście podszkolili :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Jak będzie następny piknik to dałbyś znać chętnie przyjadę, może z moim samolocikiem nawet to cos byście podszkolili :]Następny piknik będzie w Sierpniu 1012r Jak jest ładna pogoda, nie wieje za bardzo to możesz wbijać na lotnisko w każdy piątek/sobotę czy niedzielę. Bierz Tatę/Brata z samochodem i zapraszamy, jak nie to nawet 'emką' dojedziesz. Jaki wogóle masz modelik? PS. a jak ciągle jesteś 'głodny modelarstwa' to dzisiaj od 14:00 i jutro od 8:00 są loty w zawodach makiet latających w Dęblinie, możesz pojechać popatrzeć, może z kimś porozmawiać. Impreza odbywa się na terenie lotniska, ale wjazd przez bramę za restauracją Arkadia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erapin Opublikowano 17 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 No więc , za parę dni przyjdzie mi Bixler 1400mm czyli stara Beta. Nigdy jeszcze nie latałem i zastanawiam się czy nie lepiej kupić najpierw kabel USB do aparatury. O to on : http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=405742&sid=b42a857cb6c8e9b592a3183f1390c289#405742 Wracając do tego lotniska. Gdzie ono jest ? To może podjadę w niedziele z tatą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=19529 a tutaj masz mapki dojazdowe: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=43966 raczej w ten weekend w niebrzegowie moze być krucho z modelarzami, bo jak pisałem jest impreza w dęblinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erapin Opublikowano 17 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 loty w zawodach makiet latających Nie do końca wiem o co chodzi. Makiety czyli zwykłe modele rc ? Czy jakaś inna dziedzina modelarstwa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 raczej tak, albowiem to forum jest o: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erapin Opublikowano 17 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Dziękuję Bardzo możliwe , że się jutro pojawię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 noker - możesz udzielić więcej informacji - interesuje mnie czy ktoś u was zajmuje się helikami - mam do ustawienia helika a ja zupełnie nie wiem jak sie za niego zabrać PS: Z Kozienic nie mam do was daleko więc chętnie podjade. Pozdrawiam W Radomiu masz kilku gości od helików którrzy powinni pomóc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubi120 Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 wichercat - poproszę więcej informacji jak możesz - zawsze lepiej do Radomia podjechać niż do Warszawy Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 W roku szkolnym jest jeszcze Wojtek z Liceum w Dęblinie lata helikami i to, ze hej. Tu na forum ma nick Elektron . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubi120 Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Tomek - dzięki za informację - postaram się z nim skontaktować Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 dzisiaj po godzinie 16:00 czasu lokalnego będziemy latać. ... to tak informacyjnie jakby byli jacyś sympatycy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erapin Opublikowano 23 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Panie Rafale ja mam takie pytanie. Samolot już doszedł , paczka z prętem taśmami klejami itd do mojego Bixlera także , więc jutro planuje go złożyć. Nie mam kabla USB , także nie latałem na symulatorze. Wpadłem na pomysł , że przyjadę w niedziele na lotnisko do Niebrzegowa z moim modelem. Chciałbym żeby ktoś pierwszy go oblatał sprawdził co i jak lub pomógł mi wykonać 1 lot w życiu Czy w niedziele jest Pan na lotnisku ? Nie chcę tak iść sam na łąki , bo wiele jeszcze nie wiem na temat 1 lotu i chciałbym go wykonać pod okiem profesjonalistów. Zapewne i tak pewnie skończy się pionowym kretem w glebę, ale przynajmniej pomożecie go naprawić. Czekam na odpowiedz i proszę o pomoc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi