spad Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 witam zakupiłem alule (rozpiętość 91cm) i mam problem ze znalezieniem środka ciężkości czy istnieje jakiś kalkulator do tego typu modeli? bo nie wiem jak mam wyważyć z góry dziękuje i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxxx Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 70 mm krawedzi natarcia powinno byc git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Każdy program do wyliczania środka ciężkości to ogarnie. Jeśli to Alula taka jak było ich mnóstwo na forum (czyli tak naprawdę SalAZ a nie Alula jako taka) to środek ciężkości jest w okolicach 10mm od miejsca, gdzie łączą się krawędzie natarcia. Te modele lubią być ciężkie na nos. EDIT: 70mm będzie nie za bardzo, Alula i Salaz mają duży skos płata do przodu. A program pobierzesz choćby stąd: LINK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spad Opublikowano 15 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 w chwili obecnej bez wyważania mam SC około 1cm przed natarciem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spad Opublikowano 29 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 alula gotowa pytanie czy waga 273g nie jest zbyt duża ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Po prostu spróbuj nią polecieć. Te modele mają to do siebie że latają dobrze w momencie, jak latają szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spad Opublikowano 29 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 ok więc w takim razie nie pozostaje mi nic innego jak ją po prostu oblatać dzięki wielkie za pomoc później parę fotek wrzucę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkkamil Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Ja w swojej aluli (rozp. 102cm) też mam sc 1cm przed natarciem, bardziej tylny sc powodował że model słabo reagował na stery. Próbka sobotniego latania alulą w kamieniołomach w Kazimierzu Dolnym. Warunki sprzyjały http://www.youtube.com/watch?v=cmhmf_aOSJk Tutaj jeszcze materiał nieco uszlachetniony: http://www.youtube.com/watch?v=S9tChUukqLg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi