lisartur Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Witam Mam pytanie do doświadczonych modelarzy czym można usztywnić depron 6mm Czy macie jakieś sprawdzone sposoby na to Ja jedynie co stosuję to pręciki węglowe wklejam i oklejam depron taśmami pakowymi kolorowymi ale i tak się poddają Dlatego proszę jeżeli ktoś z Was ma lepsze doświadczenie i pomysły to proszę o poradę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 zawsze mozesz jeszcze okleic papierem śniadaniowym i pomalowac lub okleic tasmami pakownymi, z tym ze wzrosnie waga całosci. jesli mowimy o skrzydłach to mozesz wzmocnic balsa 1-1,5mm i dzwigary od dołu i gory z sosny oczywiscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lomis Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 w tym wątku jest dużo wiedzy o technice oklejania papierem, łącznie z testami wagowymi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Co to znaczy, że się poddają. Zrobiłem skrzydło z 3mm depronu i tylko okleiłem taśmą zbrojoną na krawędziach i resztę pakową i uważam, że sztywność jest bardzo dobra. Bez węgla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi