bandi Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Witam jak w temacie przymierzam się do kupna modelu Monster trucka myślałem o mgt 8 i Savagu chce żeby był on mało awaryjny ,skoków nim nie będę wykonywał troche naczytałem się na forach że w savagach jest dużo tuningów a do MGT 8 nie ma . Znowu w Savage podobno siada roto start i parę jeszcze innych rzeczy jest awaryjnych bodajże zębatki w skrzyni biegów i słabe serwa skrętu i na hamulec chciałbym żeby model posiadał bieg wsteczny to mnie bardzo interesuje nie chce innego oczywiscie nie musi być aż tak bardzo mocny ,lecz żeby się nie psuł i żeby w miare mało palił co polecacie sprawdzonego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 zastanów się nad jakimś truggy albo trophy truck wsteczny bieg nic nie da jak się przewróci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 21 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 tylko i wyłacznie model ze wstecznym biegiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 mgt8 - mniej awaryjny lepsza konstrukcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 22 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Witaj a powiedz mi kolego jak z tuningami lub czesciami do tego modelu i ile pali taki mgt 8?? bo jeszcze zastanawiam się ewentualnie nad tą wersją mgt 3.0 rtr http://modele.sklep.pl/pr...roducts_id=6396 bo mi nie zalezy bardzo nad mocą ,ponieważ nie bede nim wykonywał jakiś ewolucji i tp a chce zeby to w miare mało paliło jakie jest Twoje zdanie na ten temat??? jak mozesz to odezwij sie na gg 2303294 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 do asso części można szukać jedynie w stanach u nas raczej ciężko dostać cokolwiek i co rozumiesz pod pojęciem tuningu ? savem z silnikiem 4,6 jeżdźiłem po 5-7 minut na zbiorniku wszystko zależy od tego jak będziesz dusić na gaz i w jakich to będzie warunkach jak śmigałem autami to bańka 5l starczała na weekend na pocieszenie dodam że paliwo dość mocno staniało w ciągu ostatnich 3 lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 22 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 chodziło mi o ewentualne aluminiowe podzespoły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 do asso części można szukać jedynie w stanach u nas raczej ciężko dostać cokolwiek i co rozumiesz pod pojęciem tuningu ? savem z silnikiem 4,6 jeżdźiłem po 5-7 minut na zbiorniku wszystko zależy od tego jak będziesz dusić na gaz i w jakich to będzie warunkach jak śmigałem autami to bańka 5l starczała na weekend na pocieszenie dodam że paliwo dość mocno staniało w ciągu ostatnich 3 lat ????? http://rojna.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 22 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 hmmm ? bo nie kumam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 chyba chodzi o części i co z tego że rojna ma listę części ?? jak wszystkie do MGT opisane od dłuższego czasu jako "dostępne już wkrótce" do MGT jak i innych modeli z team associated nie ma za dużo aluminiowych dodatków tak jak jest to w przypadku savaga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 22 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 a masz porównanie mgt 3.0 rtr a mgt 8?? bo tez chodzi mi o spalanie . żeby to nie zarło zbyt dużo paliwa i jakie najtansze paliwo mozna do tego lac jesli mogłbys podac linka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 mniejszy spali mniej a różnica między 1:8 a 1:10 jest dość znaczna już w samej wadze na pewno będzie to mniej niż 1l/h jazdy dla silnika 3.0 paliwo 16% max 20% nitro ja do swojego monstera i buggy kupuje bigbang 20% od model technics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 W Modele Sklep są części zamienne do obu podanych modeli. Mtg 8 http://modele.sklep.pl/index.php?cPath=2_311_316_317 Mtg 3 http://modele.sklep.pl/index.php?cPath=2_311_327_328&sort=1a&page=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 28 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 co byś bardziej polecił????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chriss Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 bandi, słuchaj, ja mam Savage'a X 4.6 z wstecznym, też mi się podobało, o ma wsteczny. No i w sumie nie wiem po co mi on. Z wstecznego korzystam, może 1 na rok dosłownie, dzisiaj dopiero go użyłem, a jeżdżę od marca. To jest naprawdę zbędna rzecz, a trymowanie serwa od wstecznego wymaga trochę wprawy. Zębatki w sprzęgle i biegach w Savie jeszcze mnie nie zawiodły. Savage jest bardzo dobrym modelem, ale trzeba się z nim dobrze obchodzić i jak to niektórzy mówią trzeba trafić na dobry model. Konstrukcja Sava jest ok, części również. Polecam go i raczej ja na swoim miejscu nie brał bym MGT'ków. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 1 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Czesc Chris a miałeś moze kiedyś Mgt 8 lub mgt 3 ze rozradzasz mi ten model?? a jak jest z pistoletem w savage x4,6 bo w mgt 8 widze ze jest cyfrowa i powiedz mi jak ze spalaniem jest w savage ?? i z odpalaniem szarpanym ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chriss Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Nie , ja nie rozradzam, mówię że sam bym nie brał ze względu na małą ilość części w polsce, do tego modelu. Do Savage'a jest każda cząsteczka do dostania w Polsce. Po 2 Savage ma lepiej umiejscowione "narządy" i jest do nich dobry dostęp, i nie jest potrzebna taka "wanienka" której minusem jest to że wszystko się tam osadza: woda, kurz, błoto, piasek itp. Pistolet do Savage'a jest wystarczający, niewidzę tutaj żadnych problemów, jaki by mogły występować. Wszystko czytelne, są reversy, trymery, przełącznik. Spalanie, no to różnie. Mi dzisiaj bak wystarczył na około 10 minut jazdy. Ale to też zależy od ustawienia iglic itp. Odpalanie szarpane, kiedyś miałem problemy, teraz odpala pięknie już po 1 szarpnięciu, gdy tylko paliwo dostanie się już do silnika. Nie gaśnie, chodzi ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 1 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 hmmm no moze rzeczywiscie skusze się na savage bo tez widze ze do mgt 8 czesci zbytnio nie ma tylko jeszcze powiedz mi bo zastanawiam się nad savage xl ?? tym większym ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chriss Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 XL? No to poprostu większy i mocniejszy Sav, bo już z silnikiem 5,9, ale on niema wstecznego jeśli o to chodzi. Sęk w tym że XL jest w polsce mało popularny, toteż sprawia że do niego części też niema aż tyle co do X. Jest on droższy, żre więcej paliwa, i niewiem czy nie jest trudniejszy w panowaniu nad nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 2 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 jednak padło na SAVAGE X4,6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi