pietka Opublikowano 7 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 zapowiada się dalsza przerwa.W czasie ostatniego lotu odpadł mu tłumik. :evil: Ułamał sie kolektor wydechowy, w silniku został tylko kawałek nagwintowanej rurki i nakrętka kontrująca. Tłumik niezauważenie wylogował się z dalszej eksploatacji :!: Mimo ok 20 km piechotą po murawie lotniska i okolicznych polach,uciekinier nie ujawnił się, pomimo żarówiasto czerwonego deflektora, który powinien się rzucić w oczy. Czy ktoś nie ma przypadkiem tłumika do OS 70 lub 90 4takta? W polandii w sklepach niestety takowy nie występuje. W ostateczności- mam giętki przewód wydechowy, tłumik sobie dorobię z miedzianej armatury hydraulicznej. Albo bedę latał bez tłumika, a co :x A swoją drogą: OS MAX - taka marka i taki szajc. Miałem juz kilka silników różnych marek i akurat musiał sie urwać w OSie, co za pech :/ No, a teraz tylko szkoda mi tych kilku dni, kiedy nie latałem- po prostu ten model dał mi wiele przyjemności z latania i każdemu życzę takich emocji. No, nic to. Idzie zima to będzie czas na trochę modyfikacji. Myślę o pulpulu na kierunek, dorobieniu oświetlenia, węglowym podwoziu i automatycznym zapłonie. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas 39 Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 W czasie ostatniego lotu odpadł mu tłumik No to współczuje straty,nigdy nie miałem os maxa 4-takta ale w innych markach typu ASP,Magnum miałem te same przepadołści. a poniewż wszystkie ,,lały'' na wszystkie mozliwe strony jak jeden tłumiki były uszczelniane na silikonie wysokotemperaturowym i odpukać żaden nie odpadł . Ja w moim zlinku byłem zmuszony zrobić pul-pul praktycznie odrazu ze wzgledu na wagę silnika,zamiast wozić ołów wpakowałem serwo do tyłu,puzniej zapodam fotki,zanim zlin zmieni właściciela :devil: [/img] [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi