GEX999 Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Witam, posiadam model Yak-55 z EPP 6mm. Chcę wsadzić do niego wyposażenie bardziej outdoor'owe, m.in. pakiet 3S 1300mAh. Rozpiętość wynosi 940mm, a waga całości wynosiłaby 310g. Profil płaski i tu pojawia się pytanie czy ta waga nie a duża jak na taki model? I czy ten pakiet mógłby być? Silnik to E-Max 2210/20 ze śmigłem 8x4,3 (ciąg ok. 840g) silnik . Model miałby za zadanie wykonywać akrobację 3D, ale nie koniecznie bardzo zaawansowaną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Taka masa nie jest za duża. Ja miałem Extrę 260z EPP bodajże 8mm i masa lotu wynosiła prawie 360 gram. 3D dało się nią robić. Pakiet również miałem 3S 1300mAh, ale także 1000mAh, różnicy w lataniu na obu pakietach praktycznie nie zauważałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 28 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Dzięki, ale czy płaski profil nie przeszkadza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Nie, nie będzie przeszkadzał. Wagę też masz OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 28 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Co sądzicie na temat tego śmigła zamiast APC? Które śmigło jest lepsze do tego silnika (patrz pierwszy post)- 8x4E APC czy 8x3.8 SF APC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Które śmigło jest lepsze do tego silnika (patrz pierwszy post)- 8x4E APC czy 8x3.8 SF APC?Jeżeli do 3D to 8x3.8 SF APC :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 A po co takie ciężkie śmigło? Pomarańczowy GWS wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Dokładnie ja w extrimie 3d (balsowy,metrowy akrobat 3d) stosuję GWS. Przy dużych prędkościach nie daje rady (np przy korze) ale w takim depronku - bez problemowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Bo masz śmigło chyba SF dlatego nie daje rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 A po co takie ciężkie śmigło? Po to że ma o wiele większą sprawność ot choćby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 29 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 ale w takim depronkuNie depron a EPP, ale to taki szczegół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Po to że ma o wiele większą sprawność ot choćby. W depronie? Poza tym APC wypada słabo jeśli patrząc na sprawność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 W depronie? Poza tym APC wypada słabo jeśli patrząc na sprawność. Tak, w depronie. 310g to chyba troszkę ponad deprona. Odnoszę wrażenie, że na każdego posta musisz odpowiedzieć nie zgadzając sie, nie wiem jaki masz w tym interes, więc albo się rozwiń i wytłumacz co masz na myśli, albo nie zabieraj głosu. Wsadź do silnika 840g ciągu GWS 8x4,3 SF - do tego namawiasz, jak wynika z Twoich wypowiedzi. Życzę powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Bez problemu używałem 8x4.3 GWS'a do silnika o ciągu 750gram. Chcesz to zakładaj APC, nie ja będę tym latał, osobiście nie lubię APC. Można też wsadzić lżejsze a twardsze śmigła(od gws) z HC albo Tower Pro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Chcesz to zakładaj APC, nie ja będę tym latał, osobiście nie lubię APC. Więc jeśli APC ma być złe, bo go nie lubisz, nie mieszaj młodym, którzy się nie znają. To nie jest wiedza merytoryczna, tylko Twoje widzimisię. Bez urazy, ale pytanie nie było zadane po to, żeby dowiedzieć się co lubisz, tylko co jest lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi