Cimek Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Wiesz co, mam z HYPE foxa, pręt węglowy 8mm w Becie wsadzony i powiem CI tym modelem akrobacje "3D" bez problemu... Jest mój temat, co napisałem co ,jak ,gdzie wymienić... Tylko poszukać, poszukać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICHAL_1100 Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Cimek kupiłeś Foxa w Polsce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Wiesz co jak dobrze pamietam to kupowałem od "Robrafa" użyszkodnika tego forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artu Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Jest ponownie na rynku Beta v1 tylko teraz nazywa się PIONEER, a co najważniejsze ceny niższe niż Beta Dostępny jest w czterech wersjach: 1. R-PLANES - PIONEER KIT sama pianka + akcesoria 2. R-PLANES - PIONEER PNP pianka + silnik + akcesoria 3. R-PLANES - PIONEER ARF wszystko oprócz RC i pakietu dostępny również tutaj PIONEER 1400mm ARTF 4. R-PLANES - PIONEER 2,4 GHz RTF dostępny również tutaj PIONEER 1400mm RTF Co najważniejsze wszystkie części są takie same jak w Beta 1400 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICHAL_1100 Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Co najważniejsze wszystkie części są takie same jak w Beta 1400 Orientujesz się, czy są już części zapasowe Pioneera w korzystniejszych cenach niż Bety? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Orientujesz się, czy są już części zapasowe Pioneera w korzystniejszych cenach niż Bety? Niedługo w naszej ofercie w bardzo dobrych cenach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICHAL_1100 Opublikowano 21 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Niedługo w naszej ofercie w bardzo dobrych cenach. Cieszę się, tym bardziej że u Was - nie mogłem się powstrzymać :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azienkoz Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Odbiegając nieco od tematu Phonixa... Czy ktoś orientuje się, jakie gniazdo zasilania ma ładowarka Accucell 6? Czy jest to gniazdo na wtyczkę 2,5/5,5mm, czy jakieś inne, niestandardowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 22 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Haha Wiesz co mialem z tym samym problem, wtyczka to 3.5mm ale środek "inny" Weź ładowarkę pierwszy lepszy sklep elektroniczny i dobierz (koszt pare groszy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azienkoz Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Jeden sklep elektroniczny i Obi zaliczone. Poszukiwania wtyku trwają. Dziś zamówiłem Pioneera wraz z prętem 8/6mm, zgodnie z zaleceniami Cimka. Jeśli się nie wciśnie do otworu, będzie na Ciebie, Cimku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erapin Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Jeśli się nie wciśnie do otworu Ja się męczyłem z tym kilka dobrych dni. Siła tu nie wystarczy, bo mój silny ojciec nawet nie mógł tego wepchnąć (aż mu paluchy spuchły :mrgreen: ) W końcu zakupiłem taki okrągły pilnik i nim lekko powiększyłem otwór. Do dziś Bixler lata bez zastrzeżeń. Pętle, beczki, szybkie przeloty, duży wiatr nie stanowią dla niego problemu. Żeby było Ci łatwo możesz odkleić te kawałki na skrzydle, które trzymają pręt i lekko je poszerzyć. Oszczędzi Ci to wysiłku. Jednak teraz silnik "odkleił" mi się od wręgi (chyba.. moge nim lekko ruszać w obie strony) i nie wiem co mam zrobić. Bixler nie lata. Nie mam w domu kawałków EPP i nie rozwiąże sprawy tak, jak MICHAL_1100 mi doradził. Zna się ktoś może na tym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Azienkoz w komplecie powinieneś mieć taki kabelek z jednej strony zakończony krokodylkami a z drugiej strony odpowiednią wtyczką, ja go używam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azienkoz Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Azienkoz w komplecie powinieneś mieć taki kabelek z jednej strony zakończony krokodylkami a z drugiej strony odpowiednią wtyczką, ja go używam.To prawda, jest. Zwyczajnie podpinasz go do dwóch niezaizolowanych kabelków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Ja tam problemu żadnego nie miałem, przed "zamknieciem klapy" gdzie znajduję się pręt, prętem dość mocno dociskałem tam gdzie pręt wchodzi ,po sklejeniu "klapki" pręt wchodzi idealnie teraz .... Ale gdy się kupuję model który już wszystko ma sklejone, to najlepiej wziąć pręta i wciskając go ,okręcać... Nie ma opcji aby nie wszedł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Jeden sklep elektroniczny i Obi zaliczone. Poszukiwania wtyku trwają. http://sklep.avt.pl/p/pl/487265/wtyk+zasilajacy+dc+f2-1mm5-5mm+dl+14mm++++4609.html albo http://sklep.avt.pl/p/pl/487268/wtyk+zasilajacy+dc+f2-5mm5-5mm+dl+14mm+++4610.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azienkoz Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Jeden sklep elektroniczny i Obi zaliczone. Poszukiwania wtyku trwają. http://sklep.avt.pl/p/pl/487265/wtyk+zasilajacy+dc+f2-1mm5-5mm+dl+14mm++++4609.html albo http://sklep.avt.pl/p/pl/487268/wtyk+zasilajacy+dc+f2-5mm5-5mm+dl+14mm+++4610.html Tylko ten drugi biorę pod uwagę, ale... no właśnie. Nie mam pewności, czy to ten. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Jeden z nich (nie pamiętam który) działa u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azienkoz Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 OK. W takim razie jeden z nich (2,1/5,5 mm) mam w domu. Jeśli nie będzie pasował, zdobędę drugi. Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Ewentualnie spróbuj rozwiercić środek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azienkoz Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Samolocik (Pioneer) "doleciał". Wszystko byłoby piękne, gdyby nie fakt, że ma nieco uszkodzone skrzydło, czego nie spostrzegłem przy kurierze. Wygląda to tak, jakby model był źle zapakowany. Może jutro podrzucę zdjęcie awarii. Czy ktoś zna jakieś metody naprawiania pęknięć EPP? Jaki klej do tego się nadaje? Na forum często przewijał się UHU Por - czy to dobry trop? Przemknęła mi też metoda "na wrzątek". Czy ktoś jest w stanie pokrótce to wyjaśnić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi