M52 Opublikowano 8 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Spuchł mi akumulator w modelu. Długo nieużywany lezał sobie w pudełku. Jak wyjąć akumulator z modelu? Gdzie kupic nowy akumulator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 8 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Piszesz że spuchł Ci model w pudełku ,a później jak wyciągnąć go z modelu, a w temacie Helik? ? Chcesz kupić akumulator? Do jakiego modelu, jaki pakiet Nimh, lipo, A123? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 8 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Spuchł mi akumulator w modelu. Długo nieużywany lezał sobie w pudełku. Jak wyjąć akumulator z modelu? Gdzie kupic nowy akumulator? Czy to ta Walkera 5#10? No cóż - pytanie zadałeś bardzo ogólnikowe i wymagające wiedzy naszej wróżki. Zanim zbiła 4 w tym miesiącu kryształową kulę, wspomniała coś o popsutej Walkerze... :wink: Pakiet się wysuwa z koszyczka - może być przypięty na rzep, lub przyklejone taśmą dwustronną. Zanosimy go do sklepu gdzie kupiliśmy model, lub do punktu utylizacji akumulatorów. Nie wyrzucamy do śmieci i nie zakopujemy w ogródku. :wink: Części zamienne: :google: + "Walkera 5310 cześci zamienne - pierwszy link: http://lmgtfy.com/?q=Walkera+5%2310+cz%C4%99%C5%9Bci+zamienne :wink: Pakietem jest pojedyncze ogniwo LIPO 3,7V 1000mAh z wtyczką typu JST. HM-5#10-Z-27 Battery - kod producenta. Koszt ok 30zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M52 Opublikowano 13 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Akumulator wyjąłem. Po prostu wysunąłem go z koszyczka pod modelem. Dziwne to trochę, bo ustawienie wcale nie było precyzyjne. Nie jest chyba spuchnięty, po prostu jest zapakowany w rodzaj folii, ktora tak się ułożyła na poprzeczkach koszyczka, że wygladało to na zakleszczenie spuchniętego akumulatora. Dziękuję Kolegom za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi