Alianora Opublikowano 4 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 A co powiecie na cos takiego: Silnik: http://modele.sklep.pl/product_info.php?cPath=27_147&products_id=1472 Regulator: http://modele.sklep.pl/product_info.php?cPath=28_145&products_id=1302 Smiglo: GWS 11x4,7 Za to zaplace 148zl Do tego komplet 5 serw Tower Pro SG-50 za 99zl (taniej za sztuke i o 1g lzejsze od poprzednich), odbiornik, pakiet itp... W sumie wyszlo 421zl Kurcze a mialo byc tanio... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Te silniki nie sa za dobre i zobacz ze waza az 62g. polecam jakis lekki silnik lub wlasna przerobke CD w wadze ok 27-30g, regulator 12A do modelu o wadze 500g ktorym chcesz robic zawisy to raczej jest zdecydowanie za maly. regulator polecam chinski 10-12A (ok 50zl) 5 serw ci nie trzeba. smialo wystarcza 4 lub nawet 3. tp SG-50 sa wg mnie slabe. starly sie zebatki po 2 miesiacach latania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Warto zwrócić uwagę na chińskie ragle. Ważne by regiel miał płytkę - alu. która to pełni rolę radioatora chłodzącego tranzystory. Miałem regiel chiński 10-12max. A i na aku. i tak się grzał na silniku z cd, że przepaliła się jego obudowa. Wcale nietyrałem go na dużych pradach ale nie miał on radiotora. Potem nabylem regiel 15A TP z radiotorem i na tym smym napędzie jest lewdo letni. Warto o tym więc pomysleć i lepiej kupic regiel 15 czy 18A nawet kosztem 15zł i 5g wagi. Mam silniczek Bm tp za 33zł i powiem, że spisuje się świetnie. Przy mocnym krecie wygięła się ośka. Ośke wyminiłem i silnik chodzi dalej bez żadnego bicia. Silniczek mam od Skalenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alianora Opublikowano 5 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 wlasna przerobke CD w wadze ok 27-30g Odpada - nie podejme sie przewijania silnika... polecam jakis lekki silnik Jakis link do sklepu? regulator polecam chinski 10-12A (ok 50zl) Warto zwrócić uwagę na chińskie ragle. j.w. 5 serw ci nie trzeba. smialo wystarcza 4 lub nawet 3. Wystarcza 3... ale w tamtym komplecie wychodzi tanio za sztuke no i serwa zawsze sie przydadza... jak nie to to gdzie indziej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 To może być dobry i tani zestaw do sporego modelu: http://rcsklep.pl/product_info.php?cPath=50&products_id=189 Ja używam takich silniczków ze śmigłami 10" na 3 lipolach 1300mAh w modelach dokładnie opisanych tutaj: http://pfmrc.pl/viewtopic.php?t=2358&start=0 Mocy do zawisu dla tych modeli wystarcza z powodzeniem, mimo że do lekkich nie należą (wyposażenie najtańsze z tanich). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alianora Opublikowano 6 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Wiec jutro zamawiam: Serwa 3xTowerPro SG 50 - waga 6,3g (z orczykiem i śrubką) Śmigło GWS 11x4,7 - wagi nie podaja REGULATOR 3F 15AX 15/20 A + Silnik 3f B2410-12Y outrunner (z linku od Huberta) Waga 18g + 53,5g Jak mi sie uda zalatwic to jutro bede mial tez depron 6mm bialy i zaczne cos w weekend modzic. Pakiet i odbiornik niestety musza poczekac chwile Chyba zdecyduje sie na pakiet FULLYMAX 11,1V 1350 mAh 20C 113g i odbiornik chyba Hitec HFS-05MS 8,6g To wszystko daje mi wage 212g + model wiec powinienem sie zmiescic sporo ponizej 500g - jak dla mnie git... chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 mam podobne wyposażenie w 1 modelu z depronu, waga 300g. Z tym silnikiem na śmigle 9x4,7 robi zawis na 1/2 gazu ale śmigło 11x4,7 za duże, max 10x4,7 (na takim lata Hubert jeśli mnie pamięć nie myli) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alianora Opublikowano 7 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 ale śmigło 11x4,7 za duże Taki rozmiar wzialem z opisu na stronie... ale skoro tak mowisz... jeszcze nie zamawialem wiec jest czas na zmiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 to przepraszam, ja mam wersję D :oops: może i 11x4,7 nie będzie za duże, ale będziesz miał ogromny moment od śmigła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel95 Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Alianora, czy mógłbym dostać plany tego troll'a? z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.