ahaweto Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Na pewno niejeden z kolegów miał problem z włożeniem serwa do gniazda dopasowanego do korpusu serwa. Przewód wyprowadzony od strony łap mocujących powoduje że gniazdo trzeba wykonać trochę dłuższe aby przełożyć kabel a przez to wkręty mocujące serwo znajdują się bardzo blisko krawędzi gniazda i w przyszłych lotach mocowanie może się obluzować. Wyprowadzenie przewodu z dołu serwa można wykonać we własnym zakresie, należy tylko zachować ostrożność. Na dole serwa należy wykonać wiertłem ? 2,5mm trzy otwory w rozstawie 3mm, a następnie tym samym wiertłem zlikwidować powstałe mostki między otworami aby otrzymać jeden podłużny otwór. Należy zachować ostrożność aby wiertłem za mocno nie spenetrować 8) wnętrza serwa ! Następnie wyjąć kabel z wtyczki, odkręcić dolną pokrywę serwa (cztery wkręty) i przełożyć przewód przez wykonany wcześniej otwór. Po zmontowaniu wygląda to tak. Gniazda można wykonać dopasowane do serwa a przewód w żaden sposób nie przeszkadza przy montażu serwa. W serwach niektórych firm wyprowadzenia przewodów są tak wykonane że taka przeróbka we własnym zakresie nie jest konieczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Należy zachować ostrożność aby wiertłem za mocno nie spenetrować 8) wnętrza serwa ! A dlaczego nie rozbierasz wpierw serwa, wiercenie ( bez obawy o wnętrze serwa ) a potem reszta ... ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 10 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Oczywiście że tak. Pierwsze dwa serwa zrobiłem w ten sposób, następne już tak jak piszesz. Jest dużo łatwiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi