m-muzyk Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Witam - problem który mnie sprowadza do Was to podpowiedź co do podwozia zastępczego jak w temacie. Otóż syn dostał Easy Cuba w którym niestety nie ma podwozia - a w miejsce po nim jest zaklejone balsą. Ponoć firmowe podwoznie nie zdawało egzaminu. Zastanawiam się w jaki sposób zrobić nowe - czy ewentualnie zakupić, ale tutaj jakie co do wysokosći promienia i wielkości kół. Może ktoś zetknął się juz z takim probleme i zechce podpowiedzieć. Pozdrawiam serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Taki masz? http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=11014&postdays=0&postorder=asc&highlight=easy+cub&start=0 Idzie zima, na 6 stronie masz jak zrobić narty Do latania nad trawą nie trzeba podwozia, wyrzucasz z ręki a ląduje na brzuchu. Ewentualnie załóż większe koła na trawę http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=42768 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-muzyk Opublikowano 12 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 heh:) Robertus podpowiedź naprawde swietna, ale czy Ty wiesz jak takiemu młodemu pilotowi ( najmlodszemu na lotnisku ) trudno wytłumaczyć ze samolot moze nie miec podwozia ??? Najwieksza frajda frajda to kołować na start i lądować na kołach:) - szybciej uwierzy ze samolot poleci bez napędu A mój brdząc ( www.rc-lipol.pl - galeria/ ESA / ten smyk w czerwonej kurtce ) niedopuszcza mozliwości latania bez kólek. Nartki napewno zrobie, ale ja nie mam w tym EASY nawet tego starego podwozia - więc nie znam oryginalnych rozmiarów ani miejsca montowania - tutaj jest sęk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Ja, chodzę na pole niedaleko domu, więc nie wiem co to starty i lądowania z "twardego" :wink: Ze swojego Wing Dragona zdjąłem podwozie bo tylko przeszkadzało przy lądowaniach w trawie. Rozmiary dobierze orientacyjnie, z proporcji zdjęć w google, albo podpytaj użytkownika z forum na PW. PS. Powiedz synowi, że to ESA-CUB :wink: ESA nie mają kółek prawda.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-muzyk Opublikowano 12 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 ESA CUB - dobre dobre A tak na serio - to chyba poszukam w sklepie modelarskim Easy Cuba i pomierzę to podwozie - a reszta to już jakaś wyobraznia i inwencja twórcza. Pozdrawiam i raz jeszcze dzięki za pomoc - A z tego wszystkiego to i jak pewnie na wiosne rozpocznę swoją przygodę z modelarstwem. Kto wie, może syn mnie będzie uczył latac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 ma ten samolot podwozie wzmocniłem bo oryginalne non stop płaszczyło się przy lądowaniu no i na nim były początki więc trochę przeżyło jutro jak znajdę wolny czas porobię zdjęcia i pomierzę i wtedy wstawię tu jak oryginalne wygląda podwozie do niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-muzyk Opublikowano 13 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 No własnie u kolegi był ten sam problem, że przy lądowaniu się płaszczyło. Mam jeszcze inne pytanie - czym go odnowić czy malowac czy oklejać? Macie jakies pomysły ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 No własnie u kolegi był ten sam problem, że przy lądowaniu się płaszczyło. ja po prostu dospawałem wzmocnienie z drutu 3mm i teraz jest sztywne w ten sposób to wygląda jeszcze nie pomalowane ale już dokładnie sprawdzone kilkanaście lądowań i podwozie bez zmian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-muzyk Opublikowano 14 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Cześć - Twoja pomoc w fotkach nieoceniaona - tak własnie ja też zrobie. Powiedz mi jeszcze - jakie masz napęd w tym modelu: silnik, regiel , pakiety , smiglo. Pozdrawiam i dziekuje jeszcze raz . Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 silnik mam C3536-900 regulator - TURNIGY PLUSH 30A pakiet mam Turnigy 2200mAh 3S 30C śmigło APC 10x5 ale ten silnik nie ma s przodu mocowania i trzeba w samolocie mocowanie silnika zmieniać że proponuje jakiś inny który ma s przodu mocowanie ja mam wycięte lotki w nim i zmiksowane lotki ze sterem kierunku bo dopiero wtedy zaczął skręcać jak do lotek do mixowałem ster kierunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi