janegab Opublikowano 14 Października 2011 Opublikowano 14 Października 2011 W Bukowinie Tatrzańskiej z Klina kierunek Łysa Polana, 300m po prawej stronie super zbocze do latania na wiatr południowo-zachodni. W połowie stoku karczma ze stołami i ławkami dla osób towarzyszących "dozorujących".
modelpiotrek Opublikowano 14 Października 2011 Opublikowano 14 Października 2011 Świetna miejscówka a jak wyglada z przodu zbocza ? chodzi mi o przedpole czy jest jakieś przeciw zbocze które generuje rotory?
rapier Opublikowano 14 Października 2011 Opublikowano 14 Października 2011 Drzewa na dole widoczne nie przeszkadzaja w nawiewie? Moze podlinkujesz widoczek tego miejsca na zumi np?
janegab Opublikowano 14 Października 2011 Autor Opublikowano 14 Października 2011 Na tym zboczu akurat nie latałem-była zupełna cisza...fotki wykonałem w ten super ciepły ostatni weekend / czy poprawnie napisałem/ Pojechałem polatać na Czarna Górę,ubrany na "letniaka" a tam okazało się że fajnie dymało i jak na poczatek- zapoznawczo z terenem super polatałem...Na Głodówce słuszna uwagów kolegów ,że mogą wystepować rotory od ściany drzew..ale teren malowniczy do relaksowego polatania i dogodny autkiem dojazd=w same drzwi karczmy=Rozpalony non stop ogień przy ławach, duży namiot przy knajpie.Onego czasu w stanie wojennym- opodal śmigałem na nartach-po prawej stronie łatwy wyciąg. Można poprzeplatać=nartki a raz latanie a na koniec do karczmy.
ali1983 Opublikowano 13 Listopada 2011 Opublikowano 13 Listopada 2011 ha ha... byłem tam 2 lata temu na urlopie. pamiętam te tereny. szkoda tylko, że bez modelu
Wojtass_nt Opublikowano 14 Listopada 2011 Opublikowano 14 Listopada 2011 Na Podhalu jest kilka miejsc do polatania. We wrześniu latałem z Kubą na Rdzawce niedaleko stacji paliw. Zbocze na wiatr północny. Jedyną wadą jest to, że lata się bardzo daleko od siebie. Być może gdyby wiało 10m/s to dało by się polatać przy głowie Link do mapki Vimeo film z lotu
Rekomendowane odpowiedzi