janegab Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 W Bukowinie Tatrzańskiej z Klina kierunek Łysa Polana, 300m po prawej stronie super zbocze do latania na wiatr południowo-zachodni. W połowie stoku karczma ze stołami i ławkami dla osób towarzyszących "dozorujących". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Świetna miejscówka a jak wyglada z przodu zbocza ? chodzi mi o przedpole czy jest jakieś przeciw zbocze które generuje rotory? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Drzewa na dole widoczne nie przeszkadzaja w nawiewie? Moze podlinkujesz widoczek tego miejsca na zumi np? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 14 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Na tym zboczu akurat nie latałem-była zupełna cisza...fotki wykonałem w ten super ciepły ostatni weekend / czy poprawnie napisałem/ Pojechałem polatać na Czarna Górę,ubrany na "letniaka" a tam okazało się że fajnie dymało i jak na poczatek- zapoznawczo z terenem super polatałem...Na Głodówce słuszna uwagów kolegów ,że mogą wystepować rotory od ściany drzew..ale teren malowniczy do relaksowego polatania i dogodny autkiem dojazd=w same drzwi karczmy=Rozpalony non stop ogień przy ławach, duży namiot przy knajpie.Onego czasu w stanie wojennym- opodal śmigałem na nartach-po prawej stronie łatwy wyciąg. Można poprzeplatać=nartki a raz latanie a na koniec do karczmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 ha ha... byłem tam 2 lata temu na urlopie. pamiętam te tereny. szkoda tylko, że bez modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Na Podhalu jest kilka miejsc do polatania. We wrześniu latałem z Kubą na Rdzawce niedaleko stacji paliw. Zbocze na wiatr północny. Jedyną wadą jest to, że lata się bardzo daleko od siebie. Być może gdyby wiało 10m/s to dało by się polatać przy głowie Link do mapki Vimeo film z lotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi