krankor Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Witam Potrzebuję pomysłu jak podłączyć spreparowane serwo, by kręciło się bez końca w obie strony. Spreparowanie polegałoby chyba na wycięciu kołeczka ograniczającego obrót, odłączeniu płytki i wyrzuceniu potencjometra. Chciałbym sterować kierunkiem obrotów przełacznikiem 3-położeniowym: w lewo, stop, w prawo. Wydaje mi się, że gdzieś to tu widziałem, ale nie potrafię znaleźć ponownie :cry: Wątek był o sterowaniu i zasilaniu LEDów z płytki serwa wlaśnie przełącznikiem do klap. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Może to pomoże ... http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=28767&highlight=winda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 18 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Dzięki PEGAZ pomogło. Właśnie o to wydaje mi się chodziło. Taka pseudowinda. Teraz tylko to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 20 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Jarku, masz niewątpliwie rację. Gdyby chodziło o "zwyczajne" zastosowanie windy nie zawracałbym wam głowy. Od tego są tak, jak piszesz, wyspecjalizowane silne serwa. A mnie chodzi o coś zupełnie, no prawie zupełnie innego. I wcale, jak mi się wydaje nie musi byc takie mocne. Uchyle rąbka albo i dwa rąbki tajemnicy. Pierwsze zastosowanie to napęd ramion mocujących model na przyczepie. Chodzi o cos takiego, jakby człowiek rozkładał ręce a potem na odwrót składał z jednoczesnym zaginaniem przeramion. Jakby robił misia kogoś obejmując. A drugie to prymitywny napęd zrzutu po kolei serią gąbczastych "bombek" tak po 5 pod skrzydłem. To co mi doradzono zupełnie wystaczy. Ale dziekuję za zaintersowanie się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 20 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 E tam śmiesznie Normalnie Podejrzewałeś mnie po prostu o coś bardziej zaawansowanego. I normalnego :oops: A nie jakieś tam dziwolągi. Jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi