Freeze-F1 Opublikowano 15 Listopada 2006 Autor Opublikowano 15 Listopada 2006 Ja nie wycinałem laserowo nie wiem ile kosztuje tak jak wyzej kolega podał jak mozesz to wrzuc jak najwiecej fotek najbardziej interesują mnie te listewki pok kadlubem i u gory te podluzne jak to zrobic.?? teg nie ma w planach
elektron Opublikowano 15 Listopada 2006 Opublikowano 15 Listopada 2006 Ja sie zdecydowanie pisze na jeden zastawik wycinany laserowo
qba Opublikowano 15 Listopada 2006 Opublikowano 15 Listopada 2006 ja sie moge pisac ale zalezy jakiej wielkosci
Freeze-F1 Opublikowano 15 Listopada 2006 Autor Opublikowano 15 Listopada 2006 Moim zdaniem idziecie troche na łatwizne bo to chyba o to chodzi zeby samemu wycinac aa nie zeby maszyna za nas to robiła czy nie tak?? Pozdro i bez urazy
elektron Opublikowano 15 Listopada 2006 Opublikowano 15 Listopada 2006 Nie dokonca. Jezeli ktos ma kupe czasu to moze sie bawic w wycinanie. Ja mam 2 modele w trakcie budowy a chetnie jeszcze cos na tapete wezme jak mi wena od tamtych chwilowo odejdzie A na wycinanie szkoda mi czasu
Freeze-F1 Opublikowano 15 Listopada 2006 Autor Opublikowano 15 Listopada 2006 No fakt o tym nie pomyslałem zwracam honor
Radek K Opublikowano 15 Listopada 2006 Opublikowano 15 Listopada 2006 to ja się tez pisze na tą cessne, rozpiętość jaką ona ma?
mariaczi__21 Opublikowano 15 Listopada 2006 Opublikowano 15 Listopada 2006 Czesc. Do wiosny jeszcze duzo czasu wiec moze byc z tego super projekt. Proponuje jednak zrobic to w nastepujacy sposob (aby bylo taniej): 1. Poczekamy na opis Freeze;a 2. Nastepnie w nowym watku beda zapisy na zestaw 3. Kupimy hutrowo materialy potrzebne na budowe (np. pan Jakub Bury posiada w sprzedazy bardzo dobra balse, listewki i folie Oracover, ewentualnie jakis sklep) 4. Balsa (ewentualnie tez sklejka jesli jest potrzebna) zostaje wyslana do punktu gdzie tna laserem. W punkcie wycinane bedzie dzuo powtarzalnych zestawow, wiec mozna bedzie negocjowac cene. 5. Listewki, folia, popychacze i inne drobiazgi w calosci zostana przeslane do 1 z klubowiczow, ktory pozniej zajmie sie rozsylaniem zestawow. 6. Do tego samego klubowicza przychodza powycinane laserem elementy 7. Klubowicz pakuje wszystko w oddzielne podelka (te niestety tez trzeba by kupic) i rozsyla do wszystkich zainteresowanych. Oczywiscie trzeba by zrobic jakies przedplaty czy cos, ale mysle ze sposob jest calkiem dobry. Zestaw powinien wyjsc tanio, a beda w nim wszystkie elementy potrzebne do budowy (z folia, popychaczy, ewentualnie kolka ...). Dodatkowo mniej sie zmarnuje przy wycinaniu niz w przypadku cicecia 1 modelu. I co wy o tym myslicie?? Dobry pomysl na projekt grupowy ??? Ps. Do tych ktorych cieli zestaw: Napiszcie jakie materialy sa potzrebne na 1 model. http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=139904725 - mysle ze tu by sie zmiescil zestaw.
Tomek Opublikowano 15 Listopada 2006 Opublikowano 15 Listopada 2006 To i jasie pisze 1,3 metra bylo by w sam raz . No dobra 1,1 czy 1,2m ez by bylo O.K.
elektron Opublikowano 16 Listopada 2006 Opublikowano 16 Listopada 2006 Ja moge takie pudla za free zalatwic - mam niedaleko siebie hurtownie kwiatow sztucznych i od nich zawsze biore takie kartony.
extream Opublikowano 16 Listopada 2006 Opublikowano 16 Listopada 2006 Hey Kilka sprostowan : zazwyczaj jak chcecie tnac laserem to osoba czy firma tnaca daje swoj material ( balse , sklejke ) Zaraz sproboje zrobic fotki mojego zestawu. Jezscze jedno : Na planach masz te podluznice narysowane ( ktos tam pisal ze nie ma )
extream Opublikowano 16 Listopada 2006 Opublikowano 16 Listopada 2006 Jeszcze jedno : Jeden blad sie wkradl : mianowicie cena cessny to nie 35 zl jak pisalem a 45 zl z materialami + wysylka. ( tyle ja zaplacilem ) Kilka fotek :
Freeze-F1 Opublikowano 16 Listopada 2006 Autor Opublikowano 16 Listopada 2006 Słuchajcie dobry macie pomysl. respect. JA dzisiaj mam nadzieje zaczne robic triala powrzucam zdjecia
mariaczi__21 Opublikowano 16 Listopada 2006 Opublikowano 16 Listopada 2006 Jesli wycinaja lasaerem na swoich materialach to tez jest OK. Myssle ze przy duzej ilosci zestawow cene mozna ponegocjowac i tak. Wtedy wszystkie inne akcesoria (listewki, popychacze, snapy, koleczka, material pokryciowy) kupi sie w 1 sklepie, a balsy i skleiki juz nie bedzie trzeba. I dalej tak jak bylo: materialy i wycinanki i podelka ida di 1 z nas, ktory wszystko pakoje i wysyla poczta do wszystkich zapisanych na liste.
ertman_176 Opublikowano 16 Listopada 2006 Opublikowano 16 Listopada 2006 No to panowie do dzieła a nie ... Trzeba policzyc ile desek, listew, jakie akcesoria beda potrzebna - jaki sklep wybieramy Mysle ze zakup wszystkich akcesori w jednym sklepie bedzie najlepszy poniewaz idzie tylko jedna paczka z akcesoriami i tylko druga z modelami Tylko kto to zorganizuje ?? Jakiś przyblizony termin realizacju projektu ?? ??
Radek K Opublikowano 16 Listopada 2006 Opublikowano 16 Listopada 2006 http://allegro.pl/item141901541_cesna_182_2xserwo_bcm_.html zobaczcie to chyba ten sam model
qba Opublikowano 16 Listopada 2006 Opublikowano 16 Listopada 2006 i taka rozpietosc ponizej 1 m mnie interesuje
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.