Skocz do zawartości

Cessna 182 balsa

Freeze-F1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja nie wycinałem laserowo nie wiem ile kosztuje tak jak wyzej kolega podał jak mozesz to wrzuc jak najwiecej fotek najbardziej interesują mnie te listewki pok kadlubem i u gory te podluzne jak to zrobic.?? teg nie ma w planach

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie dokonca. Jezeli ktos ma kupe czasu to moze sie bawic w wycinanie.

Ja mam 2 modele w trakcie budowy a chetnie jeszcze cos na tapete wezme jak mi wena od tamtych chwilowo odejdzie :D A na wycinanie szkoda mi czasu

Opublikowano

Czesc. Do wiosny jeszcze duzo czasu wiec moze byc z tego super projekt. Proponuje jednak zrobic to w nastepujacy sposob (aby bylo taniej):

1. Poczekamy na opis Freeze;a

2. Nastepnie w nowym watku beda zapisy na zestaw

3. Kupimy hutrowo materialy potrzebne na budowe (np. pan Jakub Bury posiada w sprzedazy bardzo dobra balse, listewki i folie Oracover, ewentualnie jakis sklep)

4. Balsa (ewentualnie tez sklejka jesli jest potrzebna) zostaje wyslana do punktu gdzie tna laserem. W punkcie wycinane bedzie dzuo powtarzalnych zestawow, wiec mozna bedzie negocjowac cene.

5. Listewki, folia, popychacze i inne drobiazgi w calosci zostana przeslane do 1 z klubowiczow, ktory pozniej zajmie sie rozsylaniem zestawow.

6. Do tego samego klubowicza przychodza powycinane laserem elementy

7. Klubowicz pakuje wszystko w oddzielne podelka (te niestety tez trzeba by kupic) i rozsyla do wszystkich zainteresowanych.

Oczywiscie trzeba by zrobic jakies przedplaty czy cos, ale mysle ze sposob jest calkiem dobry. Zestaw powinien wyjsc tanio, a beda w nim wszystkie elementy potrzebne do budowy (z folia, popychaczy, ewentualnie kolka ...). Dodatkowo mniej sie zmarnuje przy wycinaniu niz w przypadku cicecia 1 modelu.

I co wy o tym myslicie?? Dobry pomysl na projekt grupowy ???

Ps. Do tych ktorych cieli zestaw:

Napiszcie jakie materialy sa potzrebne na 1 model.

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=139904725 - mysle ze tu by sie zmiescil zestaw.

Opublikowano

Hey

Kilka sprostowan :

zazwyczaj jak chcecie tnac laserem to osoba czy firma tnaca daje swoj material ( balse , sklejke ) Zaraz sproboje zrobic fotki mojego zestawu. Jezscze jedno : Na planach masz te podluznice narysowane ( ktos tam pisal ze nie ma :) )

Opublikowano

Jeszcze jedno :

Jeden blad sie wkradl : mianowicie cena cessny to nie 35 zl jak pisalem a 45 zl z materialami + wysylka. ( tyle ja zaplacilem )

Kilka fotek :

Obraz005-1.jpg

Obraz004-1.jpg

Obraz003-1.jpg

Opublikowano

Jesli wycinaja lasaerem na swoich materialach to tez jest OK. Myssle ze przy duzej ilosci zestawow cene mozna ponegocjowac i tak. Wtedy wszystkie inne akcesoria (listewki, popychacze, snapy, koleczka, material pokryciowy) kupi sie w 1 sklepie, a balsy i skleiki juz nie bedzie trzeba. I dalej tak jak bylo:

materialy i wycinanki i podelka ida di 1 z nas, ktory wszystko pakoje i wysyla poczta do wszystkich zapisanych na liste.

Opublikowano

No to panowie do dzieła a nie ...

Trzeba policzyc ile desek, listew, jakie akcesoria beda potrzebna - jaki sklep wybieramy

Mysle ze zakup wszystkich akcesori w jednym sklepie bedzie najlepszy poniewaz idzie tylko jedna paczka z akcesoriami i tylko druga z modelami

Tylko kto to zorganizuje ??

Jakiś przyblizony termin realizacju projektu ?? ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.