pyton Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Opublikowano 8 Listopada 2011 yhym no nie pomyslalem niby mozna by na 1 segment ale jak juz sprawdziłem na całej i do ponad 300m byl zasieg elegancko wiec chyba wszystko ok jest :roll: a co do tej odlegosci to fajnie sie komunikowałem, machajac torba i gwizdaniem :devil: dobrze ze nie ma blisko domow
kakis_cro Opublikowano 11 Listopada 2011 Opublikowano 11 Listopada 2011 czyli, co było przyczyną? ta natenka? czy słaby pakiet apki? Przecież jeśli antenka uległa uszkodzeniu to było to by widać, albo by się wyrwała, albo pękł by przewód, i w tym miejscu łatwo by się zginała. Nie wiem jak jest w Sanwie, ale powinno być tak że przy niskim napięciu włącza się alarm, na tyle wcześnie że spokojnie można zawrucić modelem i wylądować bez obawy o utratę zasięgu. Tak jest w moim JR/Graupner Mx-12
pyton Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor Opublikowano 11 Listopada 2011 owszem jest alarm ktory sie włacza jesli siada pakiet. raczej tak to byla wina anteny wymieniłem i juz wszystko ok. antena nie byla ani wyrwana ani peknieta ale ze odbiornik jest obudowany stawiałem od samego poczatku na antene no i sie raczej nie pomylilem, po wymianie zasieg jest ok i nic sie nie dzieje niewłasciwego:) a bynajmniej poki co:)
Rekomendowane odpowiedzi