Skocz do zawartości

Malowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakich farb używacie do malowania EPP? Zawsze malowałem Sprayem, ale taka farba wydaje mi się dość ciężka? Dodam, że nie mam aerografu i raczej nie zapowiada się na jego zakup ;-)

Opublikowano

Ja również dawniej malowałem sprayami przemysłowymi- takimi do malowania właściwie wszystkiego- od huśtawki po samochód, które kupowałem w pobliskim sklepie z narzędziami i farbami. Wychodziło moim zdaniem poprawnie- zero zacieków czy przebarwień, z tym że ta czynność zabierała sporo czasu- na model kładłem zazwyczaj po 3 cieniutkie warstwy z każdego koloru w odstępach czasu, a jeśli model miał być malowany 8 kolorami przykładowo, można sobie policzyć, ile malowałem.

Teraz mam aerograf i używam właściwie każdej farby, jaką mam pod ręką (do EPP stosuję najczęściej emalie Śnieżki). Oczywiście tutaj też pośpiech jest niewskazany, ale aerograf to już całkiem inna bajka niż spray.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.