Marcin K. Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 Jak w temacie. Znalazłem w necie a dokładniej TUTAJ odbiornik i nie było podane jaki jest ten zasięg. czy mogli byście sprecyzować jaki to ten "standardowy" zasięg
slawko_k Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 pewnie kolo 1,6km i wiecej ale glowy uciac nie dam. cena troche kosmiczna
tikicaca Opublikowano 8 Września 2007 Opublikowano 8 Września 2007 jest to zwyczajny odbiornik pojedyncza przemiana, nie pcm, czyli nic szcegolnego, tylko FUTABA i cena
Marcin K. Opublikowano 8 Września 2007 Autor Opublikowano 8 Września 2007 A zasięg faktycznie taki jak napisał slawko_k, będzie to do szybowca
tikicaca Opublikowano 8 Września 2007 Opublikowano 8 Września 2007 jak do szybowca to nie lepiej kupic cos tanszego, dobre sa odbiorniki hitecka HFD08RO, chyba ze akurat masz kwarce do futaby
Marcin K. Opublikowano 8 Września 2007 Autor Opublikowano 8 Września 2007 No chodzi o to że ten odbiornik jest w zestawie z radiem FUTABA 4EXA a to radyjko mam zamiar kupić. Czy zasięg odbiornika jest wystarczający. Jestem początkujący i nie wiem jak daleko bede odlatywał :?
armand Opublikowano 8 Września 2007 Opublikowano 8 Września 2007 humm, obawiasz się o zasięg - napisano standardowy czyli mila (około 1,6 km) Jeśli zdołasz odlecieć na 1 km modelem o rozp. 2m i to, ze będzie w zasięg nic nie zmieni nie bedziesz już go widział - chyba, że wykonasz zakręt bez widoczności modelu na siebie i polecisz po prostej na siebie. Ocena odległości jest złudna, jak będziesz miał okazję kiedyś porównać to co mniemasz jak daleko latasz i wyskoko z danymi z GPS i wysokościomierza, przeżyjesz nie lada zdziwieni. Ale nie będziesz jedyny co się zdiwił :wink:
Marcin K. Opublikowano 8 Września 2007 Autor Opublikowano 8 Września 2007 Ale nie będziesz jedyny co się zdiwił :wink: Oj na pewno Szybowiec ma rozpiętość ok 140cm i chyba na pierwsze loty to lepiej latać bliżej siebie niż na granicy widoczności modelu. Dodam ze model bedzie startował z holu gumowego
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.