Marcin K. Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Jak w temacie. Znalazłem w necie a dokładniej TUTAJ odbiornik i nie było podane jaki jest ten zasięg. czy mogli byście sprecyzować jaki to ten "standardowy" zasięg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 pewnie kolo 1,6km i wiecej ale glowy uciac nie dam. cena troche kosmiczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 jest to zwyczajny odbiornik pojedyncza przemiana, nie pcm, czyli nic szcegolnego, tylko FUTABA i cena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 8 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 A zasięg faktycznie taki jak napisał slawko_k, będzie to do szybowca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 jak do szybowca to nie lepiej kupic cos tanszego, dobre sa odbiorniki hitecka HFD08RO, chyba ze akurat masz kwarce do futaby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 8 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 No chodzi o to że ten odbiornik jest w zestawie z radiem FUTABA 4EXA a to radyjko mam zamiar kupić. Czy zasięg odbiornika jest wystarczający. Jestem początkujący i nie wiem jak daleko bede odlatywał :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 humm, obawiasz się o zasięg - napisano standardowy czyli mila (około 1,6 km) Jeśli zdołasz odlecieć na 1 km modelem o rozp. 2m i to, ze będzie w zasięg nic nie zmieni nie bedziesz już go widział - chyba, że wykonasz zakręt bez widoczności modelu na siebie i polecisz po prostej na siebie. Ocena odległości jest złudna, jak będziesz miał okazję kiedyś porównać to co mniemasz jak daleko latasz i wyskoko z danymi z GPS i wysokościomierza, przeżyjesz nie lada zdziwieni. Ale nie będziesz jedyny co się zdiwił :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 8 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 Ale nie będziesz jedyny co się zdiwił :wink: Oj na pewno Szybowiec ma rozpiętość ok 140cm i chyba na pierwsze loty to lepiej latać bliżej siebie niż na granicy widoczności modelu. Dodam ze model bedzie startował z holu gumowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.