awiator98 Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Witam mam ukonczony model malego szybowca 1,5 o nazwie pelian nie wiem jakie uzyc do niego zasilanie myslalem o nimh tylko jaka ladowarka. Z góry dziekuje :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Pakiet NiMh o pojemności 500-1500mAh. Co do ładowarki to mogę polecić Redox Alpha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekJ Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 A napięcie pakietu obojętne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Nie jest obojętne, zapomniałem o tym. Pakiet 4-celowy 4,8V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 To już lepiej malego lipolka u U-beca zamontować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Nie jest obojętne, zapomniałem o tym. Pakiet 4-celowy 4,8V Nie lepiej aku nimh 5xAAA ? waga niewielka, napięcia w sam raz (5x 1,2V) i w razie awarii jednego aku, nadal bezpiecznie latasz :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Żebyś miał większy wybór jeszcze, to ja zaproponuję 2S 2300mAh LiFe A123. Nie potrzeba BECa i latania jest na tym do zwichnięcia karku. Dodatkowa zaleta to szybsze (znacznie) ładowanie, niż pakietu NimH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Walenciak Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Kup takie 4 sztuki http://akumulatorki.com.pl/77,Sanyo_Eneloop_R03_AAA_800mAh_1_sztuka_z_nalutowana_blaszka polutujesz w kostkę i masz problem z głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1 Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Lutować można też zwykłe akumulatorki - bez blaszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekJ Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Eneloopy są genialne. Z blaszkami niewiele drożej, a ryzyko przegrzania podczas lutowania znikome. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjTommi Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Witam. Nie ma nic lepszego jak celki NiCd Sanyo 1800SC. Mam 6 takich pakietów po 5 ogniw w każdym i nie zamieniłbym na nic innego, a latam dość sporo szybowcami. W Modele Sklep Pl jest promocja na te pakiety. Pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Czy ja wiem czy nie ma? Przy pakiecie 2S LiFe mamy mniejszą wagę (156g), większą pojemność (2300mAh), błyskawiczne doładowanie pomiędzy lotami bez troszczenia się o konieczność rozładowywania i w razie potrzeby możemy z niego pociągnąć duży prąd (nawet 70A). Oprócz tego są bardzo żywotne (nawet kilka sezonów). Cele są do kupienia na Allegro po 30 zł sztuka, więc koszt takiego pakietu wychodzi w granicach 70-80PLN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjTommi Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Witam. Masz rację, że to szybko się ładuje i pojemność większa i sporo cykli przeżyją ale właśnie ta waga. Jeśli chodzi o szybowce to jest potrzebna z przodu więc albo dasz LiFe i więcej ołowiu lub NiCd i mniej ołowiu bądź wcale. Ja akurat wybieram tą drugą opcję Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi