marijuz Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Zamiast kupować do swojego elektryka nowego regulatore(które oczywiście skończyły się na hobbyking.com), chciałbym kupić mu nowy silnik bezszczotowy. Stary silnik był to szczotowy klasy 480. Kupując nowy, chciałbym, aby nie odstawał od starego ;p Stąd parę pytań: Czy ten silnik jest porównywalny do mojej szczotki 480? http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/%5F%5F5229%5F%5FBA%5FBL1230%5F4200kv%5FBrushless%5FInrunner%5FMotor.html Czy naprawdę starczy mu regulator 6A? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Do jakiego modelu ma być Ten silnik :?: Zwróciłeś uwagę na jego masę i kV (4200) :?: :!: Zwykły "dzwonek" porównywalny był z klasą 400 szczotki ale i 480 mógł zaspować. Teraz jest znacznie więcej ich odmian dlatego pytam o jaki model chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marijuz Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 chodzi o model TW-742 skyhawk. Nie wiem jak porównać te dwa silniki, dlatego proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marijuz Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Czy można porównywać silniki szczotowe i bezszczotowe na podstawie natężenia prądu jakie potrzebują? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Tak mozna, tym bardziej ze silnik bezszczotkowy ma większą sprawność napędu. Mozna też zastosować kryterium wagowe, mozna przyjąc że do napędu Twojego modelu silnik powinien ważyć od 50 do 65 gram. Te warunki spełnia każdy silnik typu "dzwonek" czy emax 28-22. I taki bym polecał. Inrunera ni bierz, outruner zakręci większym smigłem, napęd będzie sprawniejszy, a prędkość strumienia zaśmigłowego mniejsza, bardziej dostosowana do charakteru motoszybowca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marijuz Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 taki byłby ok? http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/%5F%5F18648%5F%5FD3128%5F1550%5FBrushless%5FBell%5FMotor.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 250 W hmm... Będzie dobrze, tylko będziesz musiał uważać z ruchami drążka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marijuz Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 aż taki nadmiar mocy ;p;p? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaNoT Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 mam ten sam model i dalem do niego taki silnik smiglo regulator oram mam lipo 1300 lata swietnie idzie dosc fajnie szybowac i wystarcza na ok 10-15 min lotu http://imageshack.us/photo/my-images/217/201111093563.jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi