Skocz do zawartości

Z jakich wtyczek wykonac połączenia dla FPV?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się nad tym z czego najlepiej wykonać połączenia okablowania FPV? Mam jakies wtyczki 4 pinowe z zaciskami, jednak nie jest to chyba idealne rozwiązanie z racji tego że przy upadku powinno się wszystko po rozłączać.

Jakie stosujecie rodzaje połączeń kabli?

Opublikowano

Ja radziłbym lutować na stałe. Kamerka-osd-nadajnik mam polutowane i jest ok. Ew. goldpiny czy złącza jak od serw.

Opublikowano

Ja radziłbym lutować na stałe. Kamerka-osd-nadajnik mam polutowane i jest ok. Ew. goldpiny czy złącza jak od serw.

A są jakies odpowiedniki męskiej części takiej wtyczki? Jakiś link?
Opublikowano

Ja stosuję złącza od pakietów. 2S - 3 przewody, 3S - 4 przewody. Są męskie i żeńskie. Ogólno dostępne i mocne. Np wtyki Pelikana, mają blokady przed rozpięciem. Są lekkie i pewne.

Opublikowano

A gdzie można kupić takie wtyczki?

Ja kupuję w "Modelarni" która ma też sklep stacjonarny w Krakowie. Można sobie na miejscu dobrać co akurat mają. Mimo wszystko lubię wejść do sklepu osobiście i pooglądać towar na półkach. Ze zdjęć w sieci to już nie to samo. 8)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.